7 ushtrime që mund t’i bëni ulur në karrige (Foto)

Për të bërë një trup të përshtatshëm para verës, duhet të shkojmë në palestër. Por ndonjëherë nuk keni vullnet të mjaftueshëm apo kohë për ta bërë këtë.

Zgjidhja e këtij problemi është shumë e thjeshtë. Mundohuni t’i bëni këto stërvitje ndërsa jeni ulur në karrige.

1.Ngrohuni

Ky ushtrim ndihmon ngrohjen e muskujve, sepse edhe nëse stërvitja jonë zgjat 5 minuta, ne duhet të jemi të përgatitur.

Teknika e ushtrimit:

 • Uluni në buzë të një karrige, vendosni duart në gjunjë.
 • Mbështetuni shumë pak dhe mbani shpinën drejt.
 • Ngadalë kthehuni në pozicionin e fillimit.
 • Bëni 10-12 pjesë të tilla.

2.  Sillni belin tuaj

Ky ushtrim përfshin muskujt e belit dhe ndihmon për t’i bërë ato të forta.

Teknika e ushtrimit:

 • Pozicioni i fillimit këtu është i njëjtë.
 • Lakoni krahët dhe vendosni ato pas kokës suaj.
 • Rrotulloni trungun tuaj në të djathtë. Mbani këmbët tuaja drejt.
 • Mbajeni për 3 sekonda dhe rrotullohuni në të majtë.
 • Bëni 10 copa për secilën anë.

3. Kthehuni mbrapa

Kjo stërvitje ndihmon belin tuaj.

Teknika e ushtrimit:

 • Vendosni duart mbrapa kokës.
 • Ngadalë lëvizni përpara dhe kthehu prapa.
 • Mos e ndihmoni vetveten me krahët kur të përkuleni.
 • Bëni 15 copa.

4. Tërhiqni gjunjët drejt gjoksit tuaj

Ky ushtrim ju ndihmon në muskujt e këmbës si dhe të barkut.

Teknika e ushtrimit:

 • Pozicioni i fillimit: ju uleni në një karrige aq të rehatshme sa të jetë e mundur.
 • Tërhiqni një këmbë të përkulur në gjoks, merrni gjurin tuaj me duart tuaja dhe qëndroni në këtë pozicion për 3 sekonda.
 • Kthehuni në pozicionin e fillimit.
 • Bëni 15 copa për çdo këmbë.

5.  Tërhiqni gjunjët në gjoks dhe drejtoni këmbët tuaja

Për të pasur një bark të rrafshët, ju duhet të përfshini këmbët tuaja. Sigurohuni që karrigia juaj të jetë e qëndrueshme para se të filloni.

Teknika e ushtrimit:

 • Kthehuni prapa në karrigen tuaj dhe vendosni këmbët tuaja së bashku.
 • Tërhiqni gjunjët në gjoks dhe mbani për 3 sekonda.
 • Tani ndryshoni këmbët dhe mbajeni përsëri 3 sekonda.
 • Përsëriteni këtë ushtrim 10 herë.

6. Tërhiqni vetëm pak këmbët tuaja

Ky ushtrim prek më së miri barkun tuaj.

Teknika e ushtrimit:

 • Pozita fillestare: e njëjta si në ushtrimin e mëparshëm.
 • Shtrini gjunjët e vendosur në gjoks.
 • Filloni të rrotulloni këmbët tuaja.
 • Bëni 10 rrotullime për secilën anë.

7.  “Gërshërët”

Kjo stërvitje ndikon më së miri  në belin tuaj dhe këmbët.

Teknika e ushtrimit:

 • Kthehuni mprapa në karrigen tuaj dhe lëvizni vetëm pak lartë këmbët tuaja.
 • Bëni këtë ushtrim për një minutë.

©Ndryshe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *