Si ta ushtroni trurin tuaj që të mos shqetësohet shumë?

Të shqetësoheni shumë mund të ketë efekt në shëndetin tuaj fizik dhe mendor.

Edhe pse njëfarë shqetësimi mund t’ju ndihmojë të përgatiteni për një situatë më të vështirë, por shqetësimi i tepërt mund të rris rrezikun e ankthit dhe depresionit, duke shkaktuar probleme fizike.

1. Shkruani problemet tuaja

Related image

Vendosja e problemit tuaj në letër do t’ju ndihmojë të përqendroheni në zgjidhje në vend që të lini ankthin të prishni shëndetin tuaj.

Çfarëdo që ju pengon, shkruani dhe ju do të jeni në gjendje ta zgjidhni problemin shpejt. Sipas shkencëtarëve, duke shkruar se çfarë probleme ju mund të jetë çelësi për tejkalimin e ankthit.

2. Meditoni

Image result for meditation

Meditimi është përdorur për të zgjidhur probleme të ndryshme shëndetësore për një kohë të gjatë dhe është e madhe kundër ankthit dhe stresit.

Ka edhe studime që tregojnë se kjo teknikë mund të përmirësojë funksionin tuaj njohës dhe stabilitetin mendor, dhe të neutralizojë efektet e dëmshme të stresit në shëndetin tuaj.

Pra, sa herë që jeni të shqetësuar, merrni një pushim prej 15 minutash për të shkuar në një dhomë të qetë dhe meditoni.

3. Ushtroni

Image result for exerciseUshtrimi është po shumë i rëndësishëm për mendjen tuaj sa është për shëndetin tuaj fizik.

Edhe pse mund të jetë sfiduese për fillestarët, sapo të mësoheni me të, stërvitja do t’ju ndihmojë të eliminoni stresin në mënyrë efektive.

Mjekët këshillojnë pacientët e ankthit dhe depresionit që të kanalizojnë stresin e tyre në stërvitje aerobike.

Mund të jetë e vështirë të vësh veten në ushtrime nganjëherë, por duke pasur parasysh efektet e saj pozitive në trupin dhe mendjen tonë, është diçka që duhet patjetër të provoni.

©Ndryshe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *