Disa gjëra që u’a perfeksionojnë komunikimin me njerëz

Në botën tonë moderne, të kesh aftësi të mira komunikimi është një domosdoshmëri nëse dëshiron të dëgjohesh.

Për fat të mirë, ka disa truke themelore që mund të ndihmojnë këdo që të bëhet një lider dhe një orator i shquar.

1. Jini mjaft të guximshëm për të thënë atë që mendoni

Një aftësi për të marrë emocionet dhe opinionet nën kontroll është një hap i rëndësishëm në shprehjen e pikëpamjes suaj dhe duke e bërë të qartë për të gjithë.

Ju nuk keni nevojë të hezitoni të flisni vetëm sepse ndjeheni sikur idetë tuaja nuk vlejnë për t’u dëgjuar. Bëni çmos për të kapërcyer frikën tuaj. Do të ketë gjithmonë dikë që do të dëgjojë vlerën e fjalëve tuaja dhe dikë që nuk do.

2. Kontakti me sy

Si ndiheni kur personi me të cilin po flisni po shikon syte tuaj? A mendoni ai ose ajo, po ju dëgjon me kujdes dhe janë të interesuar për atë që po thoni? Ata janë.

Duke parë sytë e partnerit tuaj gjatë të folurit ose të dëgjuarit do t’ju ndihmojë të fitoni vëmendjen e audiencës dhe do ta bëni performancën tuaj më të suksesshme.

3. Dëgjimi

Të jesh një dëgjues i mirë ju lejon të shihni botën nëpërmjet syve të të tjerëve. Leni të shprehin ndjenjat dhe mendimet e tyre dhe të harrojnë për një moment opinionin tuaj. Sigurohuni që ata janë plotësisht të gatshëm të flasin para se të filloni të flisni.

4. Ritmi i zërit tënd

Nëse flisni shpejt njerëzit do të mendojnë se ju mungon besimi dhe se jeni nervoz. Nëse flisni shumë ngadalë nuk mund të ju lejojnë të përfundoni mendimet tuaja.

Flisni më fort dhe ngadalësoni tonin sa herë që ngreni një pikë të veçantë ose përmbledhni.

5. Shqiptimi

Gjithmonë kërkoni fjalët e panjohura që do të përdorni ose nuk i përdorni fare. Bëni një zakon të mësoni 1-5 fjalë të reja çdo ditë dhe praktikoni ato, duke i përdorur ato kur flisni me miqtë. Njohja e fjalëve që përdor i bën të sigurt dhe të sigurt, gjë që i bën njerëzit t’ju besojnë.

Mënyra më e mirë dhe më efektive për të përmirësuar fjalorin tuaj është leximi (ju ndihmon të mësoni fjalë të reja).

6. Gjestet

Mënyra se si ne veprojmë me duart tona thotë shumë për ne. Gjestet tuaja duhet të jenë nën kontroll derisa të mësoni si, kur dhe ku t’i përdorni ato.

Disa gjeste të dorës mund të jenë shumë efektive në nxjerrjen në pah të ideve tuaja (gjestet e hapura), ndërsa të tjerat mund të jenë edhe ofenduese ndaj disa dëgjuesve, si gjeste të mbyllura që synojnë të ndalojnë bisedën.

©Ndryshe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *