Si ta pranoni ndryshimin?

Ndryshimi është i vështirë për shumë njerëz që ta pranojnë. Megjithatë, ia vlen të keni parasysh se të rriteni si person kërkon që ju të pranoni se jeta ndryshon vazhdimisht.

Ne nuk mund të pëlqejmë si ndryshon shoqëria ose si ndryshon komuniteti ynë, por ne duhet të jemi në gjendje të përballojmë këto ndryshime në një mënyrë pozitive.

1.Përqafoni ndjenjat tuaja rreth ndryshimit

Çfarëdo lloj ndryshimi ju shqetëson, përqafojeni atë ndjenjë. Nuk ka asnjë mënyrë që ta kaloni atë, nëse e injoroni atë dhe nuk punoni në të.

Nëse përqafoni ndjenjat tuaja, do të jetë shumë më e lehtë të rriteni dhe të ecni përpara. Shprehni ndjenjat tuaja me të tjerët, por bëni një gjë të tillë në mënyrë të sjellshme.

2. Kuptoni se ndryshimi është një pjesë e pashmangshme e jetës

Para se të vijë koha për të pranuar ndryshimin, mësoni se është e nevojshme që gjërat e vjetra të shkojnë dhe gjëra të reja do të vijnë.

E gjithë historia e botës dhe historia e njerëzimit mund të përcaktohen nga ndryshimet e vazhdueshme, evolucioni dhe zhvillimi.

Ndryshimi është pjesë e jetës dhe ekzistencës, dhe ndryshimi shpesh sjell mundësi të reja – ndonjëherë të mira!

3. Shikoni në anën e ndritshme.

Edhe pse ndryshimi mund të ketë një efekt negativ në jetën tuaj, në shumicën e rrethanave, gjithmonë ka diçka pozitive për t’u parë.  Përdoreni këtë si një mundësi për të kthyer një humbje ose ndryshim negativ në një mundësi ose një mënyrë për të rizbuluar gjallerine tuaj për jetën.

  • Nëse keni një vdekje në familje, mendoni për të gjithë anëtarët e familjes që keni lënë. Le të jetë përvoja që ju lidh më së tepërmi si një njësi familjare.
  • Nëse e keni humbur punën tuaj, shikoni në atë si një mundësi për të gjetur një punë të re, një karrierë të re ose një mënyrë të re të mbështetjes që ju sjell më shumë përmbushje.
  • Nëse jeni duke u ndarë nga tjetri, konsideroni se ka arsye për këtë dhe se të dy mund të jeni më të lumtur për një kohë të gjatë dhe mund të gjeni marrëdhënie më të kënaqshme.

4. Përpiquni ta kuptoni pse ndryshimi ju ka turbulluar aq shumë

Është e vështirë të arrish të përballesh me ndryshimin dhe ta pranosh atë nëse nuk je i qartë përse kjo ju bën të mërzitur ose të paqëndrueshëm. Duke menduar për këtë dhe duke shikuar nga brenda, mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë veten.

Kjo si rezultat mund të ndihmojë në lehtësimin e disa shqetësimeve tuaja rreth ndryshimit.

5. Qëndro i zënë!


Nëse po kaloni një periudhë në jetën tuaj kur ndryshimi ndikon negativisht në ju, bëjeni veten të zënë.

Të bësh veten të zënë, duke punuar, duke prodhuar diçka, duke u angazhuar në mënyrë shoqërore me të tjerët, do të bëjë më shumë sesa thjesht t’ju tërheqë vëmendjen – kjo do t’ju ndihmojë të kontribuoni për të ndryshuar jetën tuaj pozitivisht për të ardhmen.

  • Gjeni një hobi të ri. Provoni diçka që nuk keni bërë më parë! Gjetja e kënaqësisë në një aktivitet të ri do t’ju ndihmojë të shijoni jetën pas ndryshimit. Ju do të jeni të lumtur që keni marrë shansin!

6. Bisedoni

Bisedoni me njerëzit se si ndryshimi do t’ju shkaktojë shqetësime. Miqtë dhe të dashurit e juaj mund të kenë ide të ndryshme rreth pasojave të ndryshimit që ju shqetësojnë.

  • Nëse flisni me ta, ata mund të ofrojnë perspektivë që do të ndryshojë pikëpamjen tuaj për ndryshimin dhe do t’ju ndihmojë ta pranoni atë.
  • Një rezultat tjetër mund të jetë që ju të gjeni se të tjerët janë aq të pikëlluar sa ju kur është fjala për ndryshim.
  • Njohja se të tjerët janë në një situatë të ngjashme mund të ju japin vetëm forcën dhe gatishmërinë për të pranuar ndryshimet dhe për të shkuar përpara.

7. Krijo një listë të qëllimeve të jetës

Një pjesë e rëndësishme e pranimit të ndryshimeve është gjetja e një mënyre për të ecur përpara dhe për të menduar për të ardhmen tuaj.

Duke parë përpara dhe duke kërkuar për të ardhmen, do të jeni në gjendje të përballoni më mirë të kaluarën dhe ta pranoni atë si diçka që duhej të ndodhte që ju të ecni përpara.

8.Mundohuni të ndërtoni një botë më të mirë

Pranoni ndryshimin dhe përcaktoni se do të përpiqeni të përdorni energjitë tuaja për të bërë një botë edhe më të mirë.

Në këtë mënyrë, ju jeni duke pranuar ndryshimin, por duke e kthyer atë me kokë poshtë dhe duke e përdorur atë për të ushqyer atë që mendoni se është ndryshim pozitiv.

  • Ndihmoni të varfërit
  • Bëhuni vullnetar në ndonjë aktivitet

Nëse mendoni se ky informacion ishte i dobishëm, shpërndaje që ta inspirosh dikë!

©Ndryshe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *