Çfarë cilësi ka një femër e mençur?

Shumë femra mendojnë se meshkujt i kanë borxh atyre diçka. Ky lloj i qasjes për marrëdhënien mund të jetë shkatërrimtare, për ruajtjen e besimit dhe respektit të ndërsjellë. Por shumë femra e kuptojnë këtë kur është tepër vonë.

1. Një grua e mençur është e pavarur

Image result for independent woman

Ne nuk po flasim për fëmijët këtu – por vetëm për ju. Kur ajo fillon të takohet me dikë, ndonjëherë gruaja fillon të krijojë një model kërkesash për të ushqyerit, veshjen dhe argëtimin.

Megjithatë, burri nuk është i detyruar të kujdeset për dikë përveç fëmijëve të tij – dhe e njëjta vlen edhe për gratë. Ai mund të zgjedhë të kujdeset për ju, por nuk është i detyruar.

2. Ajo ka në kontroll emocionet e saj

Related image

Femrat e mencura nuk merren me gjëra të kota, Ato nuk e harxhojnë kohën dhe energjitë e tyre në fshehjen e emocioneve të padobishme që nuk do t’i sjellin ato përparim. Ato i shprehin gjërat që i shqetësojnë dhe nuk e lëndojnë veten e tyre.

3. Ato nuk kërkojnë vëmendje

Image result for social media girls

Femrat e tilla nuk postojnë vazhdimisht selfie në rrjete sociale dhe postime të tjera. Ato bisedojnë për arritjet e tyre reale dhe kuptimeplote e jo për gjëra që do të donin t’i kishin apo të mendojnë njerëzit që i kanë ato.

Ato besojnë në tërheqjen e vëmendjes nga njerëz të një mendjeje të njëjtë, duke mos e rrahur atë me përditësime të vazhdueshme mbi ngjarjet në jetën e tyre. Ato e fitojnë respektim në vend që të kërkojnë.

Ato besojnë në mbajtjen e një misteri në lidhje me jetën e tyre të cilat vetëm njerëzit e përzgjedhur mund të kenë qasje.

4. Ato kanë hobi dhe pasione

Image result for girl with passion and hobbies

Femrat e mencura bëjnë përpjekje masive për t’u bërë më mirë në hobi dhe pasionet e tyre. Ato zbulojnë se çfarë duan dhe bëjnë me finesë.

Femrat e tilla nuk e humbin ditën e tyre vetëm duke qëndruar në telefon, ato e përdorin kohën e tyre për t’u marrë me një hobi apo ndonjë punë.

5. Ato nuk e humbasin veten në marrëdhëniet e tyre

Image result for losing their self

Femrat e mencura nuk e humbasin veten për të krijuar lumturi për dikë tjetër. Ato kanë një jetë personale që shkon përtej lidhjes. Ato nuk i harrojnë qëllimet e tyre dhe ëndrrat për dashuri, andaj ato nuk e humbasin identitetin e tyre.

6. Ato janë gjithmonë të këndshme

Image result for confident woman

Gratë që e kuptojnë veten dhe mburren me të, e kuptojnë  se elegenca është njëra ndër gjërat që  i bënë  ato të këndshme.Nuk ka të bëjë me pamjen e tyre, por me atmosferën e tyre.

Ajo që i bën ato shumë të dëshirueshme është që ato nuk shqetësohen për mangësitë e tyre fizike. Ato rregullojnë atë që munden dhe mbajnë veten me hijeshi dhe bukuri që vetëm një zonjë mund ta posedojë.

Ato vishen mirë dhe dinë të nxjerrin besim. Çfarë e bën këtë edhe më të lehtë është se femrat e tilla e dinë se hiri nuk vjen me zgjedhje të shtrenjta të modës. Ajo vjen me vetëbesim.

7. Ato janë shumë komunikative

Image result for confident woman communication

Ato kanë qartësi të mendimit dhe kjo tregohet në fjalët që ato zgjedhin, pavarësisht se në cilën gjuhë ato fjalë janë. Besimi që ato kanë në vete nxjerrin lehtë  në pah të mirat e tyre.

Ato janë logjike, andaj dot’ju lejojnë të flisni, të ndiheni të dëshiruar. Ato e dinë se sa e rëndësishme është të jetë një komunikues i mirë.

Shpërndaje me një femër e tillë!

©Ndryshe

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *