Si ndryshon trupi nëse ushtroni herët në mëngjes?

Të ushtroni cdo mëngjes ka shumë dobi shëndetësore, si në ato fizike por edhe psiqike.

Ndryshe ju sjell ndryshimet që ndodhin në trupin tuaj nëse ushtroni cdo mëngjes:

1. Largon stresin

Image result for stress relief

Kur vraponi në mëngjes ju largoni stresin për pjesën e mbetur të ditës dhe do të fokusoheni më lehtë gjatë punës apo mësimeve. Po ashtu ju do të jeni me pozitiv dhe nuk do të reagoni negativisht gjatë situatave të vështira. Gjithashtu ju do të shpërndani energji pozitive në cilin do ambient që qëndroni.

2. Rregullon shtypjen

Image result for blood pressure

Shtypja juaj e gjakut do të jetë e rregulluar gjatë gjithë ditës dhe nuk do të ndiheni të lodhur.

3. Balancon apetitin

Related image

 

Të ushtroni në mëngjes po ashtu ndikon edhe në mënyrën e të ushqyerit tuaj, kështu duke e zvogëluar apetitin dhe të qëndroni më të ngopur gjatë ditës.

4. Bëni gjumë më të mirë

Image result for sleep

Ushtrimet dhe aktiviteti fizik ndikojnë edhe në gjumin tuaj. Prandaj, të ushtroni në mëngjes bëni gjumë më të mirë gjatë natës dhe më kualitativ.

5. Do të humbni peshë

Image result for weight loss

Nëse bëni ushtrime në mëngjes në barkë të thatë ndikon edhe në peshën tuaj, duke e rregulluar atë dhe të bëni formën e dëshiruar të trupit tuaj.

6. Ju do të keni më shumë energji

Image result for energy

Të keni një rutinë që i përmbaheni ju bënë të keni një qëllim në jetën tuaj, gjë që ndikon edhe në energjinë tuaj.

Shpërndaje me mikun që vrapon!

©Ndryshe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *