Si t’i përballoni gjykimet e të tjerëve ?

Ne të gjithë jemi prekur në një moment në jetën tonë nga diçka që dikush tjetër tha për ne. Fjalët mund të jenë të dëmshme dhe na lënë të ndiheni të pafuqishëm dhe të pambrojtur. Me kalimin e kohës, fjalët dhe perceptimet e njerëzve për ne mund të formojnë vetë besimet tona rreth vetes.
Kjo mund të çojë në frikë nga gjykimi nga të tjerët dhe shkel aq shumë aspekte të jetës sonë, ndërsa ne kalojmë nëpër marrëdhënie, punë, situata sociale dhe madje edhe vetëkujdesje.
1. Njihni pikat e forta dhe kufizimet tuaja
Image result for Know your own strengths and limitations
Nëse e dini se jeni të mirë dhe cilat janë pengesat tuaja, ju jeni më pak të ngjarë të prekeni nga ajo që të tjerët thonë ose mendojnë për ju. Kini besim në aftësitë tuaja dhe njihni të metat tuaja më mirë se kushdo tjetër. Nëse dikush ka diçka për të thënë për ju, ose ata formojnë një mendim për ju në bazë të asaj që mendojnë, çfarë ka të bëjë vërtet me ju? Mos lejoni që dikush t’ju heqë individualitetin dhe karakterin tuaj.
2. Resistoni të tjerët t’ju përcaktojnë
Image result for Resist letting others define you

Njerëzit gjithmonë do të kenë një opinion. Kuptimi se ata kanë të drejtë për mendimet e tyre është një hap i rëndësishëm në lëvizjen e çdo frike nga gjykimi. Nëse jeni shumë i ndikuar nga ajo që të tjerët mendojnë për ju, është koha të shikoni vetë vetëbesimin dhe besimin tuaj. E di – është gjë e vështirë, por më besoni, sapo të jeni në gjendje të kuptoni se si ndiheni vërtet në lidhje me veten, mund të filloni të punoni në fushat që nuk ndiheni të kënaqur.
3. Jini të vetëdijshëm për kritikun tuaj të brendshëm
Image result for Be aware of your inner critic
Një zë i vogël në kokën tënde mund të marrë shumë zë të lartë. Njohja e kritikut tuaj të brendshëm dhe çdo mendim negativ që zvarritet mbi ju është hapi i parë në tejkalimin e frikës, vetë-sabotimit dhe vetë dyshimit.  Sapo të merrni kontrollin e mendimeve dhe besimeve tuaja, mund të filloni të bëni ndryshime në të menduarit tuaj për të qenë më pozitiv dhe optimist pa u shqetësuar se çfarë do të mendojnë të tjerët për ju.
4.  Bëni veten prioritet
Image result for . Make yourself a priority
Lejimi i gjykimit të dikujt tjetër për të rënë mbi perceptimin tuaj të vetes i bën ato një përparësi dhe u jep atyre fuqi në jetën tuaj. Nëse tentoni ta bëni këtë, hiqeni atë. Ju jeni eksperti i jetës suaj. Ti e njeh veten më mirë se kushdo. Ju duhet të besoni veten dhe aftësitë tuaja. Pranoni atë që jeni mirë dhe mos kini frikë të zotëroni gjërat që nuk jeni.
5. Investoni në veten tuaj
Related image

Investoni në rritjen dhe mirëqenien tuaj personale. Bëni më shumë nga ajo që ju pëlqen të bëni.Nëse nuk po ndërmerrni hapat e nevojshëm për të kaluar nëpër sfidat tuaja personale, rruga përpara nuk mund të duket aq lart. Ju duhet të jetoni jetën tuaj më të mirë.
Shpërndaje ta inspirosh dikë!
©Ndryshe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *