Si të mos e thithim energjinë negative të një personi?

Ballafaqimi me negativitet është shum i dëmshëm për jetën tonë të përditshme. Ju ndoshta jeni një nga ata persona që lehtë marrin energjinë e njerëzve të tjerë dhe shumë lehtë mund të ndjeni energjinë e të tjerëve.

Një gjë duhet ta kini parasysh, të dini të dalloni ndjeshmërinë dhe simpatinë. Empatia është ajo ku ndiheni në emocionet e njerëzve të tjerë. Simpatia është ajo ku vetëm keni dhembshuri. Por, të kesh shumë ndjeshmëri, do të thotë të fillosh të mishërosh ndjenjat e njerëzve të tjerë dhe atë që po kalojnë.

Por, si ta ndaloni absorbimin e energjisë së njerëzve të tjerë? Lexoni tekstin në vijim..

1. Bëhuni vetja juaj më e mirë

Image result for negative person animated

Ju nuk duhet të përqendroheni në atë që njerëzit e tjerë po bëjnë. Ju duhet të përqëndroheni tek gjërat që ju duhet t’i përmirësoni brenda vetes.

Shumë njerëz jetojnë nga jashtë, kështu që njerëzit e tjerë bëhen probleme të tyre. Por kur fillon të jetosh nga brenda, kjo është kur fillon të fitosh më shumë qartësi. Gjithkush do të jetë problemi juaj derisa të filloni të shikoni brenda vetes dhe të filloni të ndreqni çështjet tuaja të pazgjidhura dhe të filloni plagët shëruese për t’u bërë të plotë dhe të filloni të riintegroni pjesët e fragmentuara të vetes për t’u bërë versioni juaj më i madh.

2. Shprehini mendimet tuaja lirshëm

Related image

Shprehni veten tuaj pa u ndjerë në faj. Çfarë ndodh kur dikush bisedon me ju për orë të tëra dhe doni të thoni diçka, por nuk doni të jeni të pasjellshëm? Ju qëndroni të heshtur. Ti bëhesh sfungjer. Ky është momenti kur po absorboni të gjithë energjinë e tyre.

Duke vepruar kështu, ju e neglizhoni autenticitetin tuaj të vërtetë dhe nuk ndjeheni mirë për veten tuaj. Por nëse filloni të shprehni me të vërtetë 100% dhe hiqni fajin nga ekuacioni, ju zhvilloni një transparencë më të madhe që do t’ju lejojë të bëheni versionin juaj më i mirë.

3. Ju nuk jeni përgjegjës për të tjerët

Image result for negative person animated

Ju nuk keni kontroll mbi mënyrën se si njerëzit e tjerë ju përgjigjen, se si ata veprojnë për ju dhe si ndihen ata ndaj jush.

Ju duhet ta lironi veten nga barra e mënyrës së sjelljes së dikujt tjetër në shpatullat tuaja. Nuk keni ju faj nëse një person ndihet nervoz ose ka ankth nga dikush tjetër dhe ta pësoni ju. Lirojeni veten nga këto mendime dhe thuani personave se nuk është kjo puna juaj. Prandaj, kështu nuk do të absorboni energjinë e njerëzve të tjerë. Nuk është asgjë personale.

4. Gjeni mjedisin tuaj

Related image
Nuk është e gjitha për mjedisin e jashtëm. Është veçanërisht për mjedisin e brendshëm. Nuk është vendi ku ndodheni, aty ku mendoni se jeni.

Pse mjedisi është kaq i rëndësishëm? Ambienti ynë ndryshon ADN-në tonë, por në veçanti, është perceptimi ynë që ndryshon ADN-në tonë. Mjedisi ndryshon gjendjen tuaj. Si e shihni veten n ëatë që bëheni. Ju duhet të merrni 100% përgjegjësi për vendin tuaj.

Ajo që shihni me sytë tuaj dhe atë që keni brenda vetes, bëhet një reflektim i asaj se si ndiheni. Sapo të kesh harmoni brenda vetes, nuk e thitni energjinë e njerëzve të tjerë dhe filloni të shtypni energjinë tuaj në botën rreth jush.

5. Largoni nevojën për miratim nga rrethi i jashtëm

Image result for negative person animated

Shumë herë përgjatë jetës sonë kërkojmë miratimin nga rrethi i jashtëm, prandaj thithni energjinë e njerëzve të tjerë, sepse ndiheni të zhgënjyer nëse nuk po e merrni. Pasi ta duash veten 100%, pasi të besosh veten 100%, sapo të kesh besim tek vetja 100%, fillon të vërtetosh veten.

Për të ndaluar thithjen e energjisë së njerëzve të tjerë, duhet të qëndroni të vërtetë për veten tuaj 100% dhe lejoni që autenticiteti juaj të lulëzojë dhe të lulëzojë pa mendimet e njerëzve të tjerë.Po, ajo që të tjerët kanë për të thënë ka rëndësi, por në të njëjtën kohë ju duhet të bëheni të vetëdijshëm se  si reagoni ndaj pikëpamjeve të njerëzve të tjerë.

Pasi të filloni të veproni dhe të mbeteni të fokusuar në aktivitetin tuaj; edhe nëse njerëzit thonë gjëra “të dëmshme” për ty ose punën tënde, nuk shqetësoheni as. Pse? Sepse e doni atë që po bëni.

6. Ftesa

Image result for negative person animated

Askush nuk mund të hyjë në sundimin tuaj pa një ftesë. Ju tërheqni çdo person të vetëm në jetën tuaj. Ne jemi me vetëdije ose pa vetëdije, duke i ftuar njerëzit në jetën tonë dhe nuk kemi nevojë për energjinë e tyre negative që ta na rrënojnë jetën tonë. Andaj selektoni mirë se cilat persona ia vlen ti mbani në jetën tuaj.

 7. Mos  kushtoni vëmendje

Image result for negative person animated

Kur zgjoheni në mëngjes, keni aq shumë energji. Gjatë gjithë ditës e përdorni atë energji duke ua dhënë njerëzve dhe gjërave rreth jush, deri në fund të ditës ku nuk ka pothuajse asgjë të mbetur dhe ju ndiheni të lodhur.

Ajo që ju duhet të kuptoni është se disa njerëz ju mbushin me energji dhe disa njerëz ju largojnë nga energjia. Njerëzit që ju ikin nga energjia quhen edhe “vampirët e energjisë”. Ata mund të jenë kolegët tuaj, miqtë tuaj ose edhe anëtarët e afërt të familjes. Një vampir energjie është dikush që përdor energjinë tuaj për të mbijetuar.

Një nga gjërat e rëndësishme që duhet të bëni është që të identifikoni me të vërtetë nëse janë vampirë të përkohshëm energjetikë ose në thelb energjitë e energjisë. Një vampir i përkohshëm i energjisë është dikush që po kalon një kohë të vështirë në jetën e tij ose dikush në familje ka vdekur dhe për disa muaj ata janë energjikisht kullues.

Por nëse dikush është në thelb një vampir energjie, atëherë është me të vërtetë e rëndësishme të merret parasysh kjo. Kjo është një tipar personaliteti që nuk do të ndryshojë asnjëherë së shpejti nëse ata nuk janë duke punuar në të. Shumica e vampires energjetike nuk duan të punojnë në vetvete. Kur ju i kushtoni vëmendje dikujt, ju jeni në thelb duke u dhënë atyre energji. Ju duhet të ndryshoni fokusin tuaj për të ndaluar thithjen e energjisë së njerëzve të tjerë.

A jeni duke u përqëndruar në atë që doni apo jeni duke u fokusuar në atë që keni frikë?

Shpërndaje me dikë që ka nevojë për këto këshilla!. /Ndryshe/

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *