Disa foto të rralla që tregojnë historinë nga një kënd tjetër

Historia mban shumë sekrete dhe disa prej tyre ndoshta do të mbeten të pazgjidhura. Por shpikja e fotografisë e bën shumë më të lehtë për të ruajtur kujtimet e së kaluarës.

Fotografia e parë ndonjëherë u mor në 1826 nga shkencëtari francez Joseph Nicéphore Niépce. Që atëherë shumë gjëra kanë ndryshuar.

1.Inxhinerët britanikë duke u stërvitur për të mposhtur minat verbërisht në mënyrë që të mund të punonin në errësirë, 1943

2. Gratë protestojnë kundër veshjes së detyruar të Hixhabit pas revolucionit, Iran, 1979

3. Bllokimi i trafikut në Berlinin Perëndimor pas rënies së Murit të Berlinit, 1989

4. Gruaja bie pa ndjenja nga nxehtësia para Princess Elizabeth duke inspektuar një roje nderi në Korpusin e Ushtrisë Mbretërore të Grave në Shrewsbury, Angli, 6 korrik 1949

5. Stokholm, një ditë pasi Suedia ndryshoi anën e makinave nga ana e majtë e rrugës në të djathtë, më 3 shtator 1967

6. Një ushtar amerikan dhe shoku i tij më i mirë – foshnja kangur, Australi, 1942

7. Felix Wehrle – një burrë me lëkurë jashtëzakonisht të shtrirë, në fillim të viteve 1900

8. Një fëmijë që merr terapi diellore, 1928

9. Hapja e urës së portës së Artë, San Francisco, 27 maj 1937

10. Një fëmijë i jep një fëmije tjetër një lule pak pasi ata mbërrijnë në Auschwitz, maj 1944. Gjithkush në foto ishte e vdekur brenda disa orësh.

11. Linja për McDonald’s e parë në Moskë, 31 janar 1990

12. Vajza 5-vjeçare, pasi kishte punuar gjatë gjithë ditës, ishte e lodhur dhe nuk pranoi të fotografohej. Nëna e saj tha: “Oh, ajo është vetëm e shëmtuar, dhe marrja e karkalecave është shumë e vështirë në gishta.” Misisipi, 1911

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *