Ushqimet që nuk duhet të vendosen në frigorifer

Shpesh ne priremi që ushqime të ndryshme t’i vendosin në frigorifer por harrojmë se ka raste se vendosja e tyre në një ambient të ftohtë mund të shkaktojë probleme për to.

Nëse e keni bërë shprehi që të gjithë artikujt ushqimorë t’i mbani në frigorifer, e keni gabim. Ja cilat ushqime të cilat nuk bën të futen në frigorifer:

Domatet

Image result for tomato
Nëse i mbani domatet në frigorifer, rrezikoni që t’ua humbisni shijen dhe freskinë.

Patatet

Image result for potato
Patatet duhet të vendosen diku ku është freskët dhe thatë, qoftë në letër apo në një çantë e cila i mbanë të thata ato – por jo në frigorifer. T’i mbani ato në frigorifer bëni që niseshtja e tyre të shndërrohet në sheqer, i cili ndikon në cilësinë e tyre dhe bëjnë që ngjyra e tyre t’ju humb së bashku me shijen pasi të gatuhen

Qepët

Image result for onion
Nëse janë të qëruara, ato duhet të qëndrojnë në një vend të freskët dhe të thatë ku ka ajër të ventiluar, dhe jo në një frigorifer të ftohtë.

Hudhra

Image result for hudhra
Sikurse qepët, edhe hudhra duhet mbajtur larg frigoriferit. Jo vetëm për aromën që mund t’i japin frigoriferit, por edhe mund të absorbohen.

Buka

Image result for bread
Edhe pse mund të mendoni që s’ka gjë të keqe, e vërteta është se buka thahet shpejt në frigorifer.

Mjalti

Image result for honey
Nëse e mbani mjaltin në frigorifer, ai do të kristalizohet dhe do të forcohet aq shumë, sa do t’i humbasë shija. Mjali është mirë të qëndrojë në vend të thatë.

Bananet

Image result for banana

T’i vendosni bananet në frigorifer do të bëjë që ato të qëndrojnë të pjekura disa ditë më shumë – por nëse i vendosni përderisa lëkura e tyre është pak e gjelbër, atëherë ato nuk do të piqen fare. As kur i nxirrni prej frigoriferit. Dhe lëkura e tyre do të kthehet në ngjyrë të zezë.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *