5 gjëra që duhet ta pyesni veten kur keni mendime negative

Nëse keni nevojë për një ndihmë të vogël për të ndryshuar perspektivën tuaj për jetën, pyesni veten për pyetjet në vijim kur vini re se mendimet tuaja po largohen nga ju.

1. A ËSHTË E VËRTETË?

Image result for is it true

Para së gjithash, ju duhet të kuptoni se ne kemi mijëra mendime çdo ditë, dhe shumicen e kohës, ato thjesht përsëriten. Çfarë do të thotë kjo? Pjesen më te madhe te kohës, ne nuk jemi me të vërtetë duke menduar, po kujtojmë. Pra, në mënyrë që të vendosim mendime pozitive në kokat tona për të ndaluar sondat e mendimit negativ që të mos luhen pa pushim, ne duhet të bëjmë me vetëdije përpjekje për të kontrolluar dhe për t’u bërë të vetëdijshëm për mendimet tona. Herën tjetër kur vëreni një mendimn negativ në kokën tuaj, duhet që së pari të pyesni veten nëse përfaqëson realitetin.

Për shembull, një mendim mund të vijë në kokën tënde, që nuk dini si të flisni me njerëz. Pra, nëse kjo ndodh, mendoni për marrëdhëniet në jetën tuaj. Natyrisht, shumica prej nesh flasin me dikë çdo ditë, kështu që ky mendim automatikisht mund të hidhet jashtë. Është aq e thjeshtë sa kjo – njoftoni mendimet tuaja dhe vendosni nëse ato janë të vërteta ose të rreme. Mendimet e rreme nuk kanë vend në trurin tuaj, prandaj vetëm hiqni ato.

2. A PO MË JAPIN KËTO MENDIME FUQI APO DOBËSI?

Related image

Tjetra, duhet të pyesni veten nëse mendimet tuaja i shërbejnë ndonjë qëllimi pozitiv në jetën tuaj. A ju japin pozitivitet dhe inkurajim, ose ju tërheqin poshtë? Mendimet tuaja shërbejnë si një portë për të jetuar një jetë përmbushëse, kështu që nëse mendimet tuaja nuk ju japin shtysën që ju duhet të bëni pas qëllimeve dhe ëndrrave tuaja, ju duhet t’i shikoni më nga afër. Mendimet negative i shërbejnë një qëllimi, sigurisht, por nëse ata përbëjnë shumicën e mendimeve tuaja, ju duhet t’i heqni ato.

Fuqizoni veten duke i kushtuar më shumë vëmendje mendimeve tuaja – kjo mund të ndryshojë fjalë për fjalë jetën tuaj.

3. A DUHET TA PËRDORI KËTË EKSPERIENCË SI MËSIM?

Image result for bad experience

Çdo përvojë në jetën tonë shërben si një mësim, kështu që çdo herë që kaloni një përvojë, pa marrë parasysh të mirën apo të keqen, shikoni se çfarë mund t’ju mësojë.

Edhe kohët më të vështira mund të na shndërrojnë në njerëz më të mirë nëse u lejojmë atyre, kështu që në vend që të fokusoheni në negative të situatës, kthejeni mendjen tuaj drejt pozitive. Ne mund të lejojmë që përvojat të na ndryshojnë ose të na thyejnë, kështu që cili do të zgjidhni?

 4. A DUHET TË NDRYSHOJË NDONJË SHPREHI QË DO TË MË BËNTE MË POZITIV?

Image result for bad habits

Nëse shikoni mjaft afër, mund të identifikoni një zakon të keq që të çon në vetë-shkatërrim në jetën tuaj. A përdorni substanca të tilla si droga apo alkooli për të kaluar gjatë ditës? A po ktheheni drejt ushqimit çdo herë që të ndiheni të mërzitur? Ose, ndoshta ju i përdorni njerëzit si një mënyrë për të mbytur vuajtjet tuaja.

Ne të gjithë kemi veset tona, por heqja dorë nga këto zakone mund të çojë në një rritje dhe transformim të pabesueshëm në jetën tonë. Paramendoni nëse ju hodhni sode, për shembull, si do të ndiheni? Ju mund të humbni peshë të padëshiruar, të ndjeheni më energjik, të keni më pak kavitete, etj. Shqyrtojeni jetën tuaj për të parë se ku mund të përmirësoheni dhe të ndërmerrni hapa për të arritur atje.

5. A JAM DUKE LËNË ANASH DICKA SHUMË TË RËNDËSISHME?

Image result for HABITS

Kjo lloj shkon së bashku me pikën 4. Ndoshta ju keni një sekret të thellë të errët në jetën tuaj që ju keni qenë duke hedhur nën qilim për një kohë. Tërhiqeni, hiqni pluhurin dhe shihni se çfarë mund të bëni për këtë. Shmangia e një problemi nuk do ta bëjë atë të shkojë larg; në fakt, kjo zakonisht vetëm zmadhon çështjen. Ne të gjithë përpiqemi t’i lëmë mënjanë gjërat derisa të mbajnë kokat e tyre të shëmtuara, dhe ne duhet t’u kushtojmë vëmendje atyre.

SHPËRNDAJE TA INSPIROSH DIKË!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *