Kur nuk keni besim në veten, kujtoni këto shprehje

Në një moment në jetë, ti e kupton se ndonjëherë ndodhin gjëra të këqija dhe nuk mund të bësh asgjë. Ndoshta keni humbur punën tuaj kohët e fundit dhe nuk keni pasur shumë para të ruajtur më parë apo cfarëdo fatkeqësie tjetër. Jeta na jep kaq shumë arsye për të dyshuar në veten saqë ndonjëherë e harrojmë madhështinë tonë.

Për ato ditë kur ju ndjeni dyshim të vetëdijshëm që ju jeni goditur jashtëzakonisht shumë, ne kemi disa citate dhe ide të frymëzuara për t’ju mbajtur më të motivuar.

1. Askush tjetër nuk e përcakton të mirën për veten time

Related image

“Një njeri i suksesshëm është ai që mund të vendosë një themel të fortë me të tjerët që kanë hedhur në të.” – David Brinkley

Nëse i leni të tjerët t’ju hedhin poshtë gjatë gjithë kohës, kurrë nuk do të fitoni forcë për të hequr veten përsëri. Në varësi të të tjerëve për vlefshmërinë ose miratimin do të çojë vetëm në zhgënjim. Do të ketë gjithnjë urryes në jetë, por ju nuk duhet të lejoni mendimet e tyre të ndikojnë tek ju.

2. Unë jam më shumë se gabimet e mia.

Related image

Veçanërisht në botën e sotme, duket se njerëzit e kanë harruar atë që ka rëndësi. Ne kemi filluar të vendosim produktivitetin dhe arritjet më të larta se karakteri dhe morali. Prandaj, ne kemi një epidemi të vetëbesimit të ulët sepse njerëzit nuk mund të vazhdojnë me përcaktimet e pamjaftueshme të shoqërisë.

Mos harroni, megjithatë, se vlera juaj e vërtetë qëndron në mirësinë dhe dhembshurinë që mund t’i ofroni botës dhe kjo do t’ju ndihmojë të besoni në veten tuaj.

3. Unë i besoj zemrës time për të udhëhequr rrugën.

Image result for self esteem


Ndoshta kjo nuk mund të ndihet në këtë mënyrë, por ju keni lirinë për të zgjedhur çfarëdo dhe kushdo që dëshironi të jeni.

Ju nuk duhet t’i përmbahemi një imazhi të caktuar që mendoni se shoqëria dëshiron që ju të portretizoni; ju mund të veproni, mendoni dhe besoni në çfarëdo mënyre që ndjeheni më mirë për ju. Kurrë mos lejoni të tjerët të marrin vendime që vetëm zemra juaj mund të bëjë.

4. Liroj të kaluarën dhe përqafoj të ardhmen.

Related image

Të besosh në veten tënde, duhet të jetosh në momentin e tanishëm. Ju mund të krijoni vetëm nga ky moment që keni tani, kështu që të jetoni në të kaluarën ose të planifikoni për të ardhmen nuk do të bëni ndonjë të mirë. Nëse mbani kujtime nga ditët e lashta, duhet t’i leni të shkojnë në mënyrë që të ecni përpara me jetën tuaj dhe të shkoni në një vend pozitiv.

5. Unë e di se  jam i afërt me qëllimet e mia.

Related image

“Shumë nga dështimet e jetës janë kur njerëzit nuk e kuptonin se sa afër ishin suksesit deri kur ata hoqën dorë” – Thomas A. Edison

Pra, shumë njerëz heqin dorë para se të kenë këtë zbulim të nevojshëm, prandaj gjithmonë besoni në veten tuaj dhe mos lini që askush të vjedhë bubullimat tuaja. Ju keni menduar për madhështinë.

6. Unë nuk po përpiqem të jem i përsosur dhe  pranoj plotësisht veten.

Related image

Mos u mundoni të arrini përsosmërinë sepse nuk ekzistojnë. Ky është vetëm një koncept që dikush doli me qëllim që ne të mbetemi në një gjendje pakënaqësie. Besoni në veten tuaj dhe shikoni bukurinë brenda jush, dhe shikoni veten të lulëzojë.

7.  Unë do ta bëjë atë një hap në një kohë.

Image result for self esteem
“Njeriu që lëviz një mal fillon duke marrë gurë të vegjël.” – Konfuci

Mos harroni se Roma nuk është ndërtuar në një ditë, prandaj mos e merrni veten. Merrni hapa të vegjël drejt qëllimeve tuaja, sepse mund të arrish aq shumë në një ditë. Merrni kohën tuaj dhe mos harroni të merrni frymë.

8. Mendimi pozitiv është miku im.

Related image
Sigurisht që nuk mund të mendoni gjithmonë pozitivisht, por sigurisht që ndihmon të provoni! Herën tjetër nëse ju ndodh diçka e keqe, përpiquni të gjeni rreshtimin e argjendit dhe falënderoni që jeni në gjendje të shihni një ditë tjetër.

9.  Unë jam mendje hapur

Related image

Po, të besosh në veten merr besim, por gjithashtu merr një dozë të mirë përulësie. Gjithkush mund t’ju mësojë diçka, prandaj mos harroni të mbani një mendje të hapur dhe të mësoni nga ajo që ju ofron jeta. Ju nuk keni të gjitha përgjigjet, prandaj pse nuk e ndajmë atë që kemi mësuar përgjatë rrugës?

10. Unë e dua veten tamam ashtu siç jam

Image result for love myself
“Bëhu vetvetja; të gjithë të tjerët tashmë janë marrë. “- Oscar Wilde

Ju nuk keni nevojë të ndryshoni për t’u bërë të pranueshëm për shoqërinë; vetëm jini vetvetja dhe mos kërkoni leje për ta bërë këtë. Ju nuk keni nevojë të pranoni të tjerët; ju vetëm duhet të pranoni veten!

Shpërndaje ta inspirosh dikë!

©Ndryshe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *