Disa thënie pozitive që secili duhet të jetojë me to

Thëniet e jetës mund të na japin një nxitje kur kemi nevojë për më shumë. Kur rrethanat të zbresin, thëniet frymëzuese të jetës janë atje për t’ju ndihmuar të gjeni një mënyrë për të ecur përpara. Këto citate të jetës zbatohen për shumë situata të ndryshme në jetë. Nëse jeni duke kërkuar për një rrugëdalje nga një problem i vështirë ose për të marrë veten pas një dite të ashpër.

Shpesh, rrugët tona janë të vështira. Thëniet frymëzuese të jetës mund të ndihmojnë duke treguar një shembull më të mirë se si të merremi me problemet tona. Njerëzit që kanë thënë këto kanë kaluar nëpër kohë të dhimbshme në jetën e tyre dhe përfundimisht kanë gjetur një rrugë për sukses. Ju gjithashtu mund ta transformoni jetën tuaj duke jetuar sipas shembullit të tyre.

1. “Rruga drejt destinacionit tonë nuk është gjithmonë një rrugë e drejtë. Ne zbresim në rrugën e gabuar, humbemi, kthehemi prapa. Ndoshta nuk ka rëndësi se cila rrugë na bëri që të fillojmë. Ndoshta ka rëndësi që të fillojmë”, Barbara Hall

2. “Zemra e përsosmërisë njerëzore shpesh fillon të rrahë kur të zbuloni një ndjekje që ju thith, ju çliron, ju sfidon ose ju jep një ndjenjë kuptimi, gëzimi ose pasioni. – Terry Orlick

3. “Muzikantët duhet të bëjnë muzikë, artistët duhet të pikturojnë, poetët duhet të shkruajnë nëse ata janë në fund të fundit në paqe me veten e tyre. Çfarë njerëzish mund të jenë, ata duhet të jenë. »- Abraham Maslow

4. “Jeta është shumë e shkurtër për t’u zgjuar në mëngjes me keqardhje. Pra, duani njerëzit që ju trajtojnë të drejtë dhe harroni ata që nuk e bëjnë. Dhe besoni se gjithçka ndodh për një arsye. Nëse keni një shans, merreni atë. Nëse ndryshon jeta juaj, lejoni atë. Askush nuk tha që do të ishte e lehtë, ata vetëm premtuan se do të ishte e vlefshme. “- Harvey MacKay

5. “Na duhet të mësojmë të duam së pari, në të gjithë lavdinë tonë dhe papërsosmëritë tona. Nëse ne nuk mund ta duam veten, nuk mund të jemi plotësisht të hapur për aftësinë tonë për të dashur të tjerët ose potencialin tonë për të krijuar. Evolucioni dhe të gjitha shpresat për një botë më të mirë pushojnë në pamjen e patrembur dhe të hapur të njerëzve që përqafojnë jetën. »- John Lennon

Image result for love life
6. “Ju duhet të mësoni se si t’i zgjidhni mendimet tuaja ashtu si zgjidhni rrobat tuaja çdo ditë. Kjo është një fuqi që mund të kultivoni. Nëse doni t’i kontrolloni gjërat në jetën tuaj kaq keq, punoni në mendje. Kjo është e vetmja gjë që duhet të përpiqesh të kontrollosh. »- Elizabeth Gilbert

7. “Ju mund të kërkoni në të gjithë universin për dikë që meriton dashurinë tuaj dhe afeksionin dhe ai person nuk do të gjendet kudo. Ju, po aq sa të gjithë në tërë universin, meritojnë dashurinë dhe afeksionin e vetes.  »- Sharon Salzberg

8. “Mos lejoni që pritjet dhe opinionet e njerëzve të tjerë të ndikojnë në vendimet tuaja. Është jeta juaj, jo e tyre. Bëni atë që ka më shumë rëndësi për ju; bëni atë që ju bën të ndiheni të gjallë dhe të lumtur. Mos lejoni që pritjet dhe idetë e të tjerëve të kufizojnë se kush jeni. Nëse i lejoni të tjerët t’ju tregojnë se kush je, ju po jetoni realitetin e tyre – jo tuajat. Ka më shumë për jetën sesa njerëz të kënaqshëm. Ka shumë më tepër në jetë sesa ndjekja e rrugës së përshkruar prej të tjerëve. Ka shumë më tepër në jetë sesa në atë që keni përjetuar tani. Ju duhet të vendosni se kush jeni për veten tuaj. Bëhuni një qenie e tërë. Aventurë. “- Roy T. Bennett

9. “Pse ata gjithmonë na mësojnë se është e lehtë dhe e keqe për të bërë atë që duam dhe që ne kemi nevojë për disiplinë për të frenuar veten tonë? Është gjëja më e vështirë në botë – të bëjmë atë që duam. Dhe kjo gjë është guximi më i madh në botë.  Unë dua të them, atë që ne me të vërtetë duam “- Ayn Rand

Image result for love life

Këto kuota të mrekullueshme të jetës do t’ju mësojnë se si të përballoni stresin që përjetoni çdo ditë. Këto do t’ju kujtojnë se të gjithë janë të pambrojtur dhe se të gjithë duhet të ndërtojnë forcën e tyre nga brenda. Me këto citate të jetës, do të jeni në gjendje të sillni frymëzim shumë të nevojshëm.

Shpërndaje të inspirosh dikë sot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *