Lista që mund t’ju ndihmojë të realizoni ëndrrat tuaja

Ne të gjithë kemi ëndrrat, shpresat dhe idetë tona për mënyrën se si duhet të duket e ardhmja jonë. Disa ëndrra janë profesionale, të tjera – tërësisht personale dhe ndoshta edhe sekrete.

Cilado qoftë ëndrra juaj, kjo listë e qëllimeve do t’ju ndihmojë të arrini atë në një mënyrë më të shpejtë, më të shëndetshme dhe më të këndshme. Të gjitha këto qëllime janë shumë të ndryshme dhe disa nuk mund të duken të jenë të lidhura drejtpërdrejt me realizimin e ëndrrave tuaja.

Por nëse shikoni më thellë, do të gjeni se këto janë pika të rëndësishme në rrugën për të përmbushur një version më të mirë të vetes – dikush që ju keni dashur gjithmonë të bëheni

1. Qëndro shëndetshëm

Image result for stay healthy
“Një mendje e shëndoshë në një trup të shëndetshëm” është një nga ato kuotat e vjetra që është vetëm 100% e vërtetë. Nuk është tepër vonë për të filluar një mënyrë jetese më të shëndetshme – ajo që është e rëndësishme këtu është që të kemi një qëllim të qartë për ta ndjekur.

Mendoni se çfarë lloj qëllimesh ju motivojnë më mirë. Disa njerëz mendojnë se arritja e pikave të vogla çdo javë apo muaji është strategjia më e mirë për motivimin, sepse ata vazhdimisht mund të vënë re rezultatet e përpjekjeve të tyre.

2. Bëhuni një freelancer

Image result for freelancer
Është e vërtetë se jeta e një freelancer ka shumë përparësi, si zgjedhja e orarit të punës dhe raportimi vetëm për veten tuaj.

Megjithatë, ka gjëra për t’u marrë në konsideratë para se të hidhesh në vetëpunësim. Për shembull, a jeni në gjendje të disiplinoni veten dhe të ndiqni afatet? Mund ta pranoni që të ardhurat tuaja ndoshta do të ndryshojnë nga muaji në muaj?

Nëse jeni duke nënshkruar në marrëveshje tani, atëherë ndiqni këto hapa: Mendoni se ku mund të jenë klientët tuaj potencialë. A ndjekin grupe të caktuara të medias sociale, a janë ata anëtarë të ndonjë forumi apo ndoshta ju mund t’i takoni ato ballë për ballë në qarqet tuaja profesionale apo personale? Ofroni dhe promovoni shërbimet tuaja – në lagjen tuaj, profilet e mediave sociale, platformat freelancer si Fiverr dhe Upwork etj.

Përdorni mjete të ndryshme të dobishme dhe burime për përkthyes të pavarur. Aplikacione të shumta, platforma online dhe komunitete janë atje për t’ju ndihmuar në përpjekjet tuaja të freelancimit.

3. Praktikoni meditimin dhe ndërgjegjen

Related image

Kur jemi të ndërgjegjshëm, kemi një mendje të hapur dhe ne përjetojmë në mënyrë aktive çdo gjë që ne shohim dhe ndjejmë. Kjo ju lejon të shihni veten dhe botën rreth jush ashtu siç është – pa asnjë shpresë apo nocione se çfarë duhet të jetë “.

Ju mund të praktikoni kujdes në çdo moment të caktuar të ditës – për shembull, vëzhgoni dhe shijoni parkun kur po ecni qeni tuaj (në vend që të planifikoni darkën, të banoni në probleme ose të rishikoni ditën e punës në kokën tuaj).

Sidoqoftë, meditimi është ndoshta mënyra më e drejtpërdrejtë për vëmendjen dhe arritjen e paqes, balancës dhe lumturisë së brendshme.

4. Bëni diçka që keni dashur gjithmonë

Image result for do what you love

A keni ëndërruar ndonjëherë për të bërë diçka dhe gjithmonë dhe e keni lënë atë për në të ardhmen”? Shanset janë, ka diçka që do të bënit më shumë se profesioni yt i tanishëm.

A keni menduar ndonjëherë për të gjetur një punë që nuk kërkon të ndezësh një ekran kompjuteri gjatë gjithë ditës? Ndoshta edhe ju keni një ide për diçka që mund të prodhoni vet dhe të shisni në tregjet e artizanatit ose të ushqimit ekologjik?

Filloni atë si një hobi dhe kushtojini disa kohë të lirë për të. Asnjëherë nuk i dihet – mund të kthehet në diçka më shumë kur të takoni njerëz të duhur.

5. Udhëtoni vetëm

Image result for travel alone
Kjo tingëllon e frikshme në fillim, por ju mund të gjeni atë shumë çliruese – dhe shumë më shumë aventureske sesa të udhëtoni me partnerin tuaj, fëmijët ose miqtë.

Ndërsa nisni udhëtimin tuaj të vetëm, mund të vendosni nëse doni ta kaloni këtë kohë tërësisht vetëm ose nëse dëshironi të shoqëroni me vendasit dhe udhëtarët e tjerë që takoni gjatë rrugës.

Sido që të jetë, do të mësoni një ose dy gjëra rreth vetes dhe keni një perspektivë të ndryshme për të udhëtuar – dhe për jetën, për atë çështje. Kush e di – ju mund të bien në dashuri me ndjenjën e lirisë!

Referencat:

[1] VeloSock: How to Become a Better Cyclist: Honest Truths from an Inside Man
[2] Printful: How to Make an Extra $29K per Year With Your Side Project: The Story of District of Clothing
[3] Michael Simmons: While Everyone Is Distracted By Social Media, Successful People Double Down On An Underrated Skill
[4] PNI: The 3-6-9 Guideline for Emergency Savings

©Ndryshe

Ndalohet kopjimi dhe publikimi i informacionit pa citim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *