Si të mësoheni ta duani veten tuaj?

Ju mund të mendoni se dashuria juaj për vetën është një gjë egoiste. Ky nuk është aspak vërtetë! Një dozë e shëndetshme e vetë-dashurisë përmirëson jetën tuaj në shumë mënyra të ndryshme. Ajo rrit cilësinë e marrëdhënieve që keni me njerëzit e tjerë, sepse grupi juaj unik i nevojave është duke u përmbushur.

Nëse doni të përmirësoni shëndetin tuaj mendor, angazhohuni në disa vetëdashuri sot.

1. JI KRENAR PËR VETEN TËNDE

Related image

Pa marrë parasysh se çfarë keni përjetuar në jetë deri në këtë pikë, jini krenarë për sa keni ardhur. Të jesh në gjendje të kalosh stuhitë e jetës është një sukses fitimtar. Përvojat tuaja kanë formuar kush jeni sot. Jini krenarë për të gjitha ato që keni kapërcyer dhe përgatituni të shtrëngoni në shtrëngim për udhëtimin e ardhshëm të egër. Çdo përvojë ju bën më të fortë dhe përfundimisht më shumë.

2. ZHVILLONI NJË QËNDRIM TË DËSHIRËS.
Kur të filloni të shihni se sa vërtet jeni të bekuar, diçka magjike ndodh brenda jush. Ju jeni në gjendje të përballoni vështirësitë e jetës në një mënyrë krejtësisht të ndryshme. Ju keni një perspektivë të ndryshme nga sa keni bërë më parë. Ju e dini që keni shumë nga gjërat e nevojshme për të ndihmuar në kapërcimin e sfidave me të cilat përballeni dhe që ju lejon të shëroheni shpejt nga situatat e vështira.

3. KUFIZONI SHPENZIMIN E KOHËS NË MEDIA SOCIALE.
Mund të jetë e lehtë për t’u kapur në iluzionin e jetës së përsosur të fotografisë nëpërmjet medias sociale. Pas të gjithash, llogaritë e Instagram janë të kujdesshëm për t’ju treguar vetëm pikëpamjet më të mahnitshme, lëvizjet magjike të yogës, mallrat e shijshme të pjekura, dhe trupat dinjitozë dhe të përshtatshëm. Bëni vetes një nder dhe bëni një pushim nga të gjitha gjërat dixhitale. Merrni kohë për t’u rilidhur me veten. Çfarë doni të bëni para se Facebook të hyjë në botën tuaj? Kur ishte hera e fundit që dilje jashtë dhe u zhytëm në natyrë? Shikoni, kështu që mund të bëni një kontroll të brendshëm shëndetësor.

4. AKTIVIZIONI ANËN TUAJ SHPIRTËRORE

Image result for spiritual

Nuk duhet të jesh fetar për të qenë shpirtëror. Në fakt, shumë nga avokatët kryesorë të vetë-dashurisë mësojnë nga një vend paqeje të brendshme, jo njohuri fetare. Ata e dinë se çfarë ndjehet e drejtë për ta dhe nuk kanë frikë të eksplorojnë spiritualitetin në shumë mënyra të ndryshme. Të duash vetveten do të thotë të thyesh barriera dhe të braktisësh rojet. Ka të bëjë me përqafimin e potencialit të bukur të jetës, si dhe gjëra të shpjeguara dhe të pashpjegueshme.

5. BESONI INTUITËS TUAJ

Të duash veten, duhet të dëgjoni intuitën tuaj. Rrallë i merr gjërat gabim. Nëse ndjen një shqetësim për një person ose situatë, pyesni përse. Ndonjëherë, ju jeni të gjithë të gabuar, por shumë herë, ju do të gjeni se zorrë tuaj ka marrë atë të drejtë. Shkruani rastet kur intuita juaj ju mbajti jashtë rrugës së dëmtimit. Do të filloni të shihni modelet që evoluojnë që mund t’i përdorni për të paralajmëruar veten në të ardhmen.

6. SHPREHENI POZITIVITETIN

Image result for POSITIVITY

Kur diçka shkon drejtë në jetën tuaj, festoni. Jeta është një aventurë që vetëm ju mund të lundroni. Duke e shpërblyer veten për të bërë gjërat që keni vendosur të bëni, ju i thoni trurit tuaj se keni rëndësi. Përveç kësaj, ju do të keni shumë argëtim planifikoni trajton tuaj në këtë proces. Përqëndrohuni në këto momente dhe u lejoni atyre të merrni ju përmes gjërave të vështira.

7. SHPËRNDANI DASHURI ME TË TJERËT

Kur e doni vërtet veten, i doni shumë të tjerët. Ju jeni më i aftë për të përmbushur nevojat e tyre, sepse nevojat tuaja janë duke u përmbushur. Ju mund të jepni më shumë për veten, sepse pusi proverbial është i plotë, jo i zbrazët. Cilësia e marrëdhënies që keni me vete luan një rol të madh në marrëdhëniet që keni me të tjerët.

SHPËRNDAJE TA INSPIROSH DIKË SOT!

©NDRYSHE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *