6 mënyra të fuqishme që ushtrojnë trurin për t’i larguar emocionet negative

Çdo gjë është e balancuar në këtë botë. Ne kemi ditën dhe natën, Diellin dhe Hënën. E njëjta është edhe me jetën tonë. Ne do t’i nënshtrohemi gjërave pozitive dhe negative, por ajo që e bën të ndryshëm është se si ne i qasemi asaj.

Ndryshe ju sjellë 6 mënyra të fuqishme për të ushtruar trurin tuaj për të hequr emocionet dhe ndjenjat negative:

1. Merrni frymë thellë dhe përballuni me këto emocione
Ne tentojmë të ju ikim emocioneve tona. Sa më shumë që të ikim nga ato, aq më i madh do të jetë problemi.
Gjendja jonë emocionale është aq i rëndësishëme sa është jeta jonë. Thjesht mos e injoroni atë.

Për t’u rimëkëmbur duhet që t’u përgjigjeni ndjenjave negative që kanë ndodhur ose po ndodhin tani. Prandaj, duhet të marrim frymë dhe t’i përballojmë ato. Pavarësisht se sa e vështirë do të jetë, është më mirë të zgjidhet para se të thellohet!

2. Vini re emocionet e negative

Syri nuk është që të shohësh vetëm gjërat fizike por edhe ato të padukshme që ndodhin në jetën tonë. Një nga gjërat e fshehura është energjia e keqe. Sa herë që ndodh diçka e keqe, duhet ta vëmë re dhe të pranojmë praninë e saj. Mos mbyllni sytë thjesht sepse kjo do të ishte e njëjtë sikur ta fshihni atë nga jeta juaj.

Shiheni atë si një sfidë tjetër për t’u përballur, e jo për ta mbajtur si barrë mbi shpatulla.

3. Pranojeni këtë energji me krah të hapur

Gjithkush ka historinë e vet. Nëse kjo është një gjë e keqe ose një gjë e mirë, ajo do të mbetet në të kaluarën.Ne të gjithë e dimë se nuk mund të kthehemi në kohë për të rregulluar atë që kemi bërë. Pra, në vend që të fajësoni veten për gabimin tuaj të kaluar, pse nuk e pranoni dhe mësoni prej saj.
Përdorni këtë si një avantazh për ju për të krijuar një version më të mirë të vetes.

4. Shqyrto dhe vepro

Do ta hidhje telefonin në mur? Do të hedhësh një gotë në dysheme?
Natyrisht jo! Pse? Sepse është e brishtë. E njëjta gjë vlen edhe me ndjenjat dhe emocionet tona. Në ditët e sotme, njerëzit priren të merren me negativitet me një veprim negativ.

Është sikur të lëshosh një zjarr me një zjarr. Prandaj, zëvendësoni zjarrin me ujë . Kuptoni situatën. Mendoni në mënyrë racionale se si ta zgjidhni atë. Kur mendja juaj është e qartë, rezultati do të jetë shumë më i mirë.

5. Krijo një të ardhme më të mirë
Është mirë të pranosh të kaluarën, por është një gjë e keqe ta mbash atë. Në vend që të jetosh në të kaluarën, është më mirë të mësosh veten për të krijuar një të ardhme më të ndritur. Perëndia na jep sfida për ne që të mësojmë prej saj. Përdoreni atë si një nga mjetet për ju për të formësuar jetën tuaj dhe për të përmirësuar atë.

6. Nuk është fundi i botës
Emocionet dhe ndjenjat tuaja mund ta kthejnë jetën tuaj me kokë poshtë, por kjo nuk do të thotë se është fundi i botës. Çdo herë që merr frymë, duhet të mbani mend se të gjitha ndjenjat që ndieni do të kthehen në një kujtesë. Ajo do të jetë vetëm një kujtesë për të rikujtuar veten se keni kaluar një fazë të vështirë në jetën tuaj.

Nëse gjete vlerë në këtë informacion, shpërndaje me tjetrin që ka nevojë!

Ndryshe

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *