Disa thënie që freskojnë mendjen tuaj

Fjalët kanë fuqinë për të ndryshuar mendimin. Një thënie e mirë mund të na përcjellë drejt një ëndrre, të na ndihmojë të qetësojmë disa mendime të brendshme ose të frymëzojmë një sjellje të re.

“Ndiqni dritën e hënës tuaj të brendshme; mos e fsheh çmendinë. »– Allen Ginsberg

“Unë mund ta ndryshoj historinë. Unë jam historia. “- Jeanette Winterson (nga The Powerbook)

“Udhëtimi i jetës nuk është që të arrijë në varr në mënyrë të sigurtë në një trup të ruajtur mirë, por më tepër të rrëshqasë anash, krejtësisht i lodhur, duke bërtitur- çfarë udhëtimi! “- Hunter S. Thompson

“Nuk ka asgjë të përhershme përveç ndryshimit.” – Herodoti

“Thjeshtësia është sofistikimi përfundimtar.” – Leonardo da Vinci

“Ah, eja, këto rryma të dritës nuk janë kaq delikate. Të gjitha përgjatë hendekut, shenjat e jetës në pellgje fundosje! “- Sarah Harmer (nga Dandelions në vrima Bullet)

“Nuk kisha asgjë t’i ofroja askujt, përveç konfuzionit tim” – Jack Kerouac

stock images daniel baylis nuevo jerusalem

“Vetëm besoni, atëherë do të dini se si të jetoni.” – Johann Wolfgang von Goethe

“Edhe nëse jeni në rrugën e duhur, ju do të vazhdoni të mbaroni nëse jeni ulur atje.” – Do Rogers

“Ju nuk mund t’i pengoni zogjtë e dhembjes të fluturojnë mbi kokën tuaj, por ju mund t’i pengoni ata të ndërtojnë një fole në flokët tuaj.” – Proverb kinez

“Mos e humbisni kohën tuaj në xhelozi, nganjëherë jeni përpara, ndonjëherë jeni prapa.” – Mary Schmich

“Unë jam, por një student … një student i gatshëm”. – Rosemary Altea

“Unë vetëm uroj njerëzit do të kuptojnë se çdo gjë është e mundur në qoftë se ju provoni; ëndrrat janë bërë të mundshme nëse provoni. “- Terry Fox

stock images daniel baylis beach in pensacola florida

“Çdo kontakt me një qenie njerëzore është kaq e rrallë, aq e çmuar, duhet të ruhet.” – Anaïs Nin

“Askush nuk e gjeti mençurin pa qenë edhe budalla. Shkrimtarët, për fat të keq, duhet të jenë budallenj në publik, ndërsa pjesa tjetër e racës njerëzore mund të mbulojë gjurmët e saj. »- Erica Jong

“Falja është gjëja më e rëndësishme. Ne të gjithë duhet të falim atë që na është bërë – popullit irlandez duhet të falë. Populli afrikan. Populli hebre. Ne të gjithë duhet të falim dhe të kuptojmë se mënyra e vetme për të ndaluar ciklin e urrejtjes dhe abuzimit nuk është që të lejoni veten të kapeni në të. »– Sinéad O’Connor

“Kurdo që të keni të vërtetën duhet të jepet me dashuri, ose mesazhi dhe lajmëtari do të refuzohen” – Mohandas Karamchand Gandhi

During my motorhome adventure through Northern British Columbia, I spend three contemplative days on the shores of Boya Lake. Fed by the Cassiar Mountains, the lake takes on a turquoise colour because of light reflecting off silt particles. Using one of the onsite canoes, I paddled to a private cove, took off my clothes and dove naked into the clear water. To say the least, the lake was nippy — but I felt light.

“Një ëndërrimtar është ai që mund ta gjejë vetëm mënyrën e tij sipas dritës së hënës dhe ndëshkimi i tij është se ai sheh agimin përpara pjesës tjetër të botës.” – Oscar Wilde

“Lëreni bukurinë e asaj që doni të ndikojë në atë që bëni”. – Rumi

Nëse gjete inspirim në këtë artikull, shpërndaje me të tjerët!

NDRYSHE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *