Si të krijoni dhe përjetoni ndjenja pozitive

Ndjenjat pozitive janë të lumturisë, kënaqësisë, besimit dhe shpresës për sukses. Ato janë ndjenja e dhembshurisë, dashurisë, tolerancës dhe mirëkuptimit.

Pse keni nevojë për ndjenja pozitive?

Ato ju bëjnë të ndiheni mirë, energjik, të lumtur dhe të aftë dhe të gatshëm për të ndërmarrë veprime për të ndjekur atë që dëshironi të arrini dhe të arrini. Ato gjithashtu e bëjnë jetën tuaj më të lumtur dhe më të lehtë, ju bëjnë më të pëlqyeshëm dhe përmirësoni marrëdhëniet tuaja.

Lexoni dhe praktikoni këshillat e mëposhtme, për t’ju ndihmuar të krijoni ndjenja pozitive:

– Mendoni më shpesh, për rëndësinë e ndjenjave pozitive dhe si mund ta përmirësojnë jetën tuaj.
– Refuzoni të jeni të përfshirë me mendime dhe ndjenja negative. Kjo nuk mund të jetë aq e lehtë për të gjithë, por me këmbëngulje, çdo gjë bëhet e mundur.
-Kur të zgjoheni në mëngjes, buzëqeni dhe thoni vetes në heshtje ose me zë: “Unë do të kem një ditë të mrekullueshme sot, do të jetë një ditë e lumtur dhe e suksesshme, unë do të qëndroj i durueshëm dhe pozitiv në çdo situatë. ”

Image result for positive feeling
– Shpesh, gjatë ditës, kujtohuni për disa momente, disa situata të lumtura nga jeta juaj, një vend ku keni pëlqyer të vizitoni ose jeni me njerëz që doni.
– Kur gjërat ju bëjnë të zemëruar, prisni disa sekonda para se të reagoni.

– Kur ndjeni ndonjë dëshpërim, zemërim, pakënaqësi ose zhgënjim, mos i lejoni këto ndjenja të rriten, në vend të kësaj, vizitoni, lexo diçka që të bën të lumtur. Kjo nuk mund të jetë e lehtë, pasi ndjenja negative mund të jetë shumë e fortë. Megjithatë, bëni më të mirën tuaj, dhe pa marrë parasysh se sa herë mund të dështoni të ngjallni një ndjenjë pozitive, vazhdoni dhe do të jeni në gjendje të ndryshoni qëndrimin dhe ndjenjat tuaja.

Image result for positive feeling
– Kuptoni se nuk mund të kontrolloni gjithmonë situatat në jetën tuaj, por ju mund të kontrolloni dhe të ndryshoni qëndrimin dhe reagimet tuaja.

-Qëndrimi dhe ndjenjat negative do të sjellin kushte negative, dhe qëndrimi dhe ndjenjat pozitive do ta përmirësonin gjendjen.

– Mundohuni të tregoni disa ndjenja pozitive ndaj njerëzve që nuk ju pëlqen. Ju nuk keni nevojë të jeni miku i tyre, por mund të ndaloni të jeni negativë dhe të lejoni disa ndjenja, ngrohtësi dhe mirëkuptim. Ju mund të jeni të habitur nga reagimet e tyre pozitive.

– Mbani larg njerëzit negativë dhe nëse ju duhet të jeni me ta ose të punoni me ta, mos lejoni që gjendja e mendjes suaj të ndikojë tek ju. Mundohuni të zhvilloni një shkëputje të vogël ndaj tyre. Plotësoni mendjen tuaj me ndjenja dhe mendime pozitive, në mënyrë që të mos ketë vend për negativitetin e tyre në mendjen tuaj.

– Gjeni kohë për meditim. Ndër përfitimet e shumta të saj, ju mundëson të mbani larg ndjenjat dhe mendimet që nuk dëshironi.
Pasi të hyni në shtrat natën, tregoni vetveten në heshtje ose me zë: “Unë do të kem një ditë të mrekullueshme nesër, do të jetë një ditë e lumtur dhe e suksesshme, unë do të qëndroj i durueshëm dhe pozitiv në çdo situatë”.

Tani që dini të krijoni ndjenja pozitive, shkoni përpara dhe praktikoni atë që lexoni.

Shpërndaje ta inspirosh dikë sot!

©NDRYSHE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *