10 gjërat që ju ndodhin pasi filloni të shijoni vetminë

Të jetosh me familjen tënde ka përparësitë e veta, pasi nuk duhet të brengosësh për detajet e rënda të tilla si punët e shtëpisë, faturat e shërbimeve dhe sende ushqimore. Megjithatë, të jetuarit e vetëm mund të ketë më shumë përfitime se sa mendoni.

Nuk duhet të ndihesh fajtor apo i zënë ngushtë
Është e varur nga ju nëse doni të leni enët në lavaman. Ju mund të këndoni me zë të lartë, të gëzoni një maratonë filmi për një ditë të tërë dhe të ecni nëpër zhveshur. Askush nuk do të jetë i shikuar dhe ju nuk duhet të shqetësoheni për t’u gjykuar.

Ju mësoni më shumë për veten
Ju do të keni mundësi për të njohur veten më mirë. Mund të zbulosh edhe një pasion të ri ose interes. Ndoshta ju keni dashur gjithmonë të mësoni se si të luani kitarë ose të jepni një pikturë në vaj. Me më shumë kohë për veten tuaj, gjithçka është e mundur!

Image result for living alone

Ju mund të bëni çfarë të doni
Çfarë bëni me kohën tuaj është biznesi juaj. Ju mund të zgjoheni në mesditë nëse ju pëlqen. Ju mund të keni akullore për mëngjes. Ju nuk keni nevojë të pastroni dyshemenë të shtunën nëse nuk jeni në gjendje shpirtërore. Ju do të keni lirinë për të bërë çfarëdo që të pëlqeni.

Ju do të jeni më i pavarur dhe më i përgjegjshëm
Kur jetoni vetë, do t’ju duhet të bëni gjithçka vetë. Nuk mund të varesh më nga njerëzit. Ju do të jeni përgjegjës për sendet ushqimore, faturat e shërbimeve, buxhetin mujor dhe lavanderi. Ju do të mësoni shpejt se si të jeni një person më përgjegjës.

Ju do të zbuloni krijimtarinë tuaj të brendshme
Ju mund të dekoroni hapësirën tuaj të jetesës në çfarëdo mënyre që ju pëlqen. Ju do të interesoheni papritmas në dekor në shtëpi, mobilje, enë gatimi dhe madje edhe fletët e krevatit. Ju nuk duhet të shqetësoheni për ngjyrat dhe temat sepse është e gjitha tek ju!

Ju do të keni më shumë hapësirë për veten tuaj
Ju mund të keni shumë tesha në rrugëdhe një raft të tërë këpucësh për veten tuaj. Ju nuk do të duhet të ndani kabinetin e banjës me askënd. Frigorifer juaj do të jetë i mbushur me të gjithë ushqimin që ju pëlqen. Ju gjithashtu mund të keni divan të gjitha për veten tuaj.

Related image

Ju do të keni më shumë paqe
Gjëja më e mirë për të jetuar vetëm është vetmi që fitoni. Do të jeni në gjendje të fokusoheni më mirë. Ju mund të peshoni edhe jetën nga ballkoni juaj. Ju do të jeni edhe më produktiv sepse askush nuk do të jetë atje për t’ju tërhequr vëmendjen.

Ju do të pushtoni frikën tuaj
Nëse ke frikë nga errësira, më në fund do të mësosh të fle me dritat, në mënyrë që të mos harxhosh energji elektrike. Nëse nuk jeni mësuar të jeni vetë, do të mësoni të qëndroni në dy këmbët tuaja. Nëse ju nuk mund të qëndroni insektet, ju do të mësoni se si të shpëtoj prej tyre vetë.

Ju do të jeni më të kënaqur me veten
Më në fund do të mësoni të shijoni kompaninë tuaj dhe të kuptoni se nuk keni nevojë të jeni rreth njerëzve gjatë gjithë kohës. Ju nuk do të ndiheni të shqetësuar për të patur mëngjes vetëm ose të shqetësoheni për atë që njerëzit mund të mendojnë. Ajo do të jetë çliruese.

Image result for living alone

Vetëbesimi juaj do të rritet
Ju do të zbuloni se jeni më i aftë se sa mendoni. Fakti që ju mund t’i menaxhoni gjërat me vete do të rrisë besimin tuaj dhe do t’ju bëjë një person më të fortë. Edhe diçka aq e thjeshtë sa të grumbullosh një tavolinë kafeje mund të bësh një ndryshim!

Shpërndaje me mikun që jeton vetëm!

NDRYSHE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *