Gjërat për të cilat nuk duhet të kërkosh falje

Është mirë të jesh i sinqertë dhe të pranosh gabimet e tua. Por nëse vazhdoni të kërkoni falje për çdo gjë, kjo nuk është e shëndetshme apo freskuese. Mund të arrijë një pikë ku ju kërkoni falje për të mos bërë diçka të gabuar, por sepse jeni të detyruar ta bëni këtë. Asnjëherë mos lejoni që dikush t’ju detyrojë të kërkoni falje për çdo gjë të vetme.

Këto janë disa gjëra për të cilat kurrë nuk duhet të kërkosh falje:

Përfundimet

Të gjithë meritojnë një përfundim të ndonjë gjëje që nuk i ka bërë të lumtur. Mund të jetë marrëdhënija juaj e gjatë, dhe toksike apo shoqëria e ndonjë personi që ju mundon gjithmonë. Çfarëdo që të jetë, ju keni të drejtë të mbyllen ndonjë çështje apo marrëdhenie kur ajo nuk ju bënë të lumtur.

Për gabimet


Kurdo që të keni përfunduar një marrëdhënie të keqe, dikush do të thotë me krenari: “Unë ju thashë se ai / ajo nuk ishte e mirë për ju.” Dhe mund të përgjigjeni me “Unë e di, më vjen keq, kisha gabuar” Por e vërteta është se ju nuk duhet të kërkoni falje për gjëra të tilla.

Shpenzimet
Shumë njerëz mendojnë se kanë të drejtë të gjykojnë dikë bazuar në mënyrën se si shpenzojnë paratë e tyre. Por ato janë paratë tuaja. Ju punoni për të. Ju keni të drejtë nëse dëshironi ta shpenzoni ose ta ruani atë.

Qëndrimi brenda

Pjesa më e madhe e kohës, ju duhet të dilni për shkak se të gjithë miqtë tuaj e bënë. Edhe nëse jeni të lodhur dhe ndjeheni si një mumje, ju ende ndiheni të detyruar të shkoni me ta ose ndoshta kërkoni falje për mos bashkimin. Sidoqoftë, nuk është puna juaj për të kënaqur njerëzit. Pra, nëse nuk mund t’i bashkoheni, nuk është faji juaj.

Dashuri dhe zemërthyerje
Disa qenie njerëzore duan t’i shmangin njerëzit që flasin për dashurinë, fiksimin mbi të ose madje edhe kur kalojnë nëpër emocionet më të këqija, të cilat janë shkëputje e zemrës. Dashuria dhe çrregullimet e zemërimit janë pjesë e jetës. Pra, mos kërko falje për ndjenjat tuaja.

Prioritetet
Jo të gjithë do t’ju trajtojnë me dashamirësi dhe mirësi. Pavarësisht se si mund të jesh i zemëruar, gjithmonë duhet ta dini limitin tuaj. Sapo kalojnë vijën disa persona, thjesht largoni ata nga jeta juaj. A ju bëjnë kjo një person të keq?  Jo, dhe nuk ka arsye për ju që të kërkoni falje për të.

Të jeni sensitivë


Të gjithë ne duhet të merremi me cenueshmërinë. Duke injoruar atë duke ndërtuar mure për të vërtetën, vetëm situata do të keqësohet. Kjo mund të dëmtojë rritjen tuaj mendore dhe emocionale. Pra, nëse keni nevojë të prisni, shkoni përpara. Bërtitni dhe leni të gjitha emocionet jashtë.

Mbrojtje
Kur njerëzit e tjerë ju trajtuan pa dashje, ata gjithmonë menduan se ju do t’i trajtoni me dashamirësi dhe respekt. Dhe nëse nuk e bëni, ju bëjnë të kërkoni falje për veprimet tuaja. Mënyra që ju përgjigjeni është mbrojtja juaj për veten tuaj. Nëse ju mbroheni nga urrejtja dhe dhimbja, mbajeni kokën lart.

Ndiq zemrën tënde
Ti jeton vetem një herë. Ju jeni autori i tregimit tuaj. Cfarë zgjedhje që keni bërë, ju e bëni për vete jo për të tjerët. Prandaj, është më mirë nëse ndiqni ëndrrat dhe zemrën tuaj.

Ndershmëria
Kurrë mos kërko falje pse jeni i sinqertë me të tjerët. Shumë njerëz janë të detyruar të kërkojnë falje për të qenë të ndershëm me mendimet dhe ndjenjat e tyre. E vërteta është, ju nuk duhet. Jini të vërtetë për veten tuaj.

Shpërndaje të inspirosh dikë sot!

NDRYSHE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *