Shenjat se jeni një person i pavarur

Të qenit i pavarur mund të ju përmbushë dhe gjithashtu mund të ju bëjë të ndiheni të vetmuar në disa raste.

Të jesh i pavarur është një përzierje e shumë gjërave që ti ke mësuar gjatë gjithë jetës, eksperienca me të tjerët apo edhe aventurat që ti i ke kaluar.
Të qenit i pavarur mund të jetë një dhuratë dhe një mallkim në të njëjtën kohë.

Këtu janë disa shenja të sigurta se ju jeni një shpirt i pavarur:

1. Ti je në gjendje të përfundosh një detyrë pa ndihmën e askujt

Ju keni një detyrë për të bërë në punë ose keni ngarkuar veten me diçka që dëshironi të plotësoni. Ke frikë të kërkosh ndihmë nga të tjerët, sepse ndihesh sikur nuk je në gjendje ta bësh vetëm, të bën të ndihesh si një zhgënjim për veten.

2. Ju dëshironi të keni miq, por të jeni të pavarur nga ata
Në pjesën e prapme të mendjes suaj, duke qenë i varur nga të tjerët, ju bën të ndiheni të dobët brenda, kështu që është një luftë e vazhdueshme për të dashur të ndiheni normal me miqtë tuaj dhe të mos ndiheni të vetmuar.

3. Ju e dini kur të thoni “PO” dhe “JO”
Ju nuk jepni një “ndoshta”, sepse ato janë për njerëzit që vendosin në minutën e fundit nëse duan të bëjnë diçka apo jo. Ju tashmë e dini nëse doni të bëni diçka, kështu që përgjigjja juaj është gjithmonë e sigurt.

4. Jeni të fortë dhe të fokusuar

Ju refuzoni të mos dini se çfarë po bëni me veten dhe nuk ju pëlqen të tregoni dobësi. Ju tentoni të mos jeni emocional në publik, kështu që veproni sikur çdo gjë të jetë mirë, edhe nëse nuk është. Ju tentoni të qëndroni të përqendruar, veçanërisht në momentet që ju lëkundin.

5. Ju tentoni të merrni situatën nën kontrollë
Që nga koha kur keni qenë në gjendje të flisni, deri në moshën që jeni tani, ju udhëheqni. Ju jeni një lider i natyrshëm i lindur dhe prireni të merrni përgjegjësi në shumicën e situatave. Juve nuk ju pëlqen kur të tjerët ju tregojnë se çfarë të bëni. Ju pëlqen të jeni shefi.

6. Të tjerët ju thonë se jeni të pasjellshëm
Ndonjëherë mund të dilni si person i papërshtatshëm, edhe kur nuk jeni duke u përpjekur ta bëni atë, sepse ju keni tendencë për të parë nevojat tuaja fillimisht.

7. Ju i shprehni ndjenjat tuaja

Ju keni tendencë të tregoni se si ndiheni, edhe pse ndonjëherë të tjerët ju keqkuptojnë. Jo të gjithë e kuptojnë dhe e vlerësojnë mënyrën se si ju i shfaqni ndjenjat tuaja. Kjo gjë ndonjëherë i bënë të  tjerët të largohen nga ju.

Nëse gjete vlerë në këtë informacion, shpërndaje me një person që është i pavarur!

NRYSHE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *