Disa hapa si të largoni zakonet tuaja të këqija

Gjithkush ka zakone të këqija. Mund të jetë gjumi, duke luajtur shumë lojëra ose alkooli. Çfarëdo që të jetë, ju duhet të gjeni rrugët tuaja për ta ndaluar atë.

Pse? Për shkak se zakonet e këqija mund ta kthejnë jetën tuaj me kokë poshtë. Do t’ju largojë nga qëllimet dhe përgjegjësitë tuaja, duke shkaktuar më shumë dëm në të ardhmen tuaj.

Këto janë disa nga hapat që ju mundësojnë të largoni ato:

Qetësia

Image result for calmness

Asgjë nuk mund të zgjidhet kur në mendjen tuaj mbizotëron një rrëmujë. Pra, merreni shturar, merrni frymë thellë dhe relaksohuni. Sapo të liroheni, sillni veten dhe sigurohuni që ju jeni shoferi i  veprimeve tua. Qetësia do të bëjë të jesh një person më i dashur nga të tjerët si dhe më i sjellshëm e më i kuptueshëm.

Zëri i brendshëm
Vëreni se keni zëra të brendshëm? Po, ju keni dhe një nga mënyrat për të hequr zakone të këqija është duke folur me zërin tuaj të brendshëm. Tinguj të çmendur? Epo, mos u shqetësoni sepse kërkimet kanë zbuluar se duke folur me veten mund të forcojë mesazhin që po përpiqeni të thithni, dhe më shumë gjasa që të ju japin ndryshime të suksesshme të sjelljes.

Rrethojeni veten me njerëz që jetojnë ashtu siç dëshiron të jetosh.

Ju nuk keni nevojë të hidhni miqtë tuaj të vjetër, por mos e nënvlerësoni fuqinë e gjetjes së disa të reja.

Zgjidhni një zëvendësim për zakonin tuaj të keq.

Image result for bad habits

Ju duhet të keni një plan para kohe për mënyrën se si do të reagoni kur të përballeni me stresin ose mërzinë që nxit zakonin tuaj të keq. Çfarë do të bëni kur të ju kap ndjesia për të pirë duhan? (Shembull: ushtrimet e frymëmarrjes.) Çfarë do të bëni kur Facebook t’ju thërrasë për të shtyrë zvarritjen? (Shembull: shkruaj një fjali për punë.) Çfarëdo qoftë ajo dhe çfarëdo që të merresh, duhet të kesh një plan për atë që do të bësh në vend të zakonit tënd të keq.

Paramendoni veten duke pasur sukses.

Shihni veten duke hedhur cigaret ose duke blerë ushqime të shëndetshme ose duke u zgjuar herët. Cilido qoftë zakoni i keq është se ju jeni duke kërkuar për të thyer, përfytyroni veten duke shtypur atë, duke qeshur dhe duke shijuar suksesin tuaj. Shihni veten duke ndërtuar një identitet të ri.

Shpërndaje me mikun që ka zakone të këqija!

NDRYSHE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *