Shenjat se ju keni sukses në jetë edhe nëse nuk po ju duket ashtu

Ekziston shumë presion për të qenë i suksesshëm në botën e sotme. Ne duam të arrijmë mirë në karrierën tonë, të kemi marrëdhënie të lumtura, të jemi një prind i mirë, të mbajmë një shtëpi, të shkëlqejmë në hobi dhe të gjejmë ende kohë për t’u çlodhur. Mbajtja e të gjitha këtyre aspekteve të jetës në një ekuilibër të përsosur mund të jetë mjaftë e vështirë.

Fuqia e pozitivitetit gjithmonë mund të ndikojë fuqishëm në jetën tuaj të përditshme, duke filluar me mendimet tuaja. Kur ju ndjeheni pa disponim, si dhe ju duket se nuk do të keni sukses në jetë, këtu janë 10 arsye pse jeni dhe ato nuk ua mbushin syrin!

1. Ju nuk dorëzoheni edhe pas sfidave

Realiteti i jetës është se momente të vështira ndodhin shumë gjëra tek ne, por nëse ju jeni një person që nuk dorëzoheni pavarësisht këtyra sfidave, atëherë kjo është një shenjë se ju do të bëheni shumë i sukseshëm, sepse jeni person i vendosur dhe keni qëllime në jetë. Nganjëherë është mirë që të pengoheni ndërsa vazhdoni të bëni hapa të vegjël drejt suksesit.

Mbani këtë mentalitet duke ecur përpara dhe mbani mend elasticitetin tuaj – ju mund të ktheheni përsëri dhe përsëri.

2. Ju bëheni më të fortë brenda

Related image

Përvojat ndoshta nuk kanë pasur gjithmonë rezultatin më pozitiv, por nëse e keni kuptuar apo jo, secili prej tyre ka rritur forcën tuaj të brendshme. Ju keni rritur në atë që jeni në mënyrë që të mund të merrni sfidat e sotme. Si një person më i fortë, më i mençur, mund të filloni të shihni çdo rezultat si një mundësi. Ju e shihni përvojën tuaj si një mësim dhe e dini se me të gjitha mësimet në jetë, gjithmonë ka një përparim. Ndonjëherë është fitore dhe nganjëherë është forca – por forca juaj e brendshme gjithnjë vazhdon të rritet nga këto mësime.

3. Ju vendosni t’i duani të tjerët

Zgjedhja e dashurisë është hapi i parë drejt suksesit në çdo situatë dhe një aftësi që ju keni gjithmonë në dorë. Ndërsa mbyllni portën për urrejtje, filloni të shihni mundësitë që sjell dashuria dhe sa e lehtë është të gjesh sukses në momentin aktual.

Ndërsa zgjidhni të lejoni më shumë dashuri për veten dhe të tjerët, më shumë energji pozitive e rrethon përvojën tuaj, duke vazhduar t’ju rrisë më shumë dhe më shumë.

4. Ju i din arritjet e juaja

Related image

Ju ndonjëherë keni ndjenjën se nuk keni arritur asgjë në jetë por ajo që është e mirë në këtë pikë është sepse ju nuk mbani këtë qëndrim gjatë tërë kohës.

Kur juve ju kapin këto ndjenja ju e rikujtoni se cilat janë arritjet tuaja deri tani. Ju e ndryshoni fokusin duke i kujtuar vetes gjërat e mira që keni bërë deri tani. Kjo gjë ju ndihmon të keni një qëndrim pozitiv karshi vetes dhe një mentalitet të pjekur.

5. Ju e ndiqni rrugëtimin tuaj

Intuita na udhëzon të gjithë përmes rrugës sonë në jetë. Njohja e thirrjes suaj individuale dhe marrja e vendimit për t’u larguar nga tufat dhe zjarri i shtegut tuaj është ajo që bën dallime të mëdha në rezultatin tuaj.

Nëse ndiheni sikur jeni duke u veçuar, mos harroni se rruga drejt jetës suaj më të mirë është unike dhe vazhdimi i saj, pavarësisht nga rruga “normale” e suksesit, është po aq e mirë sa çdokush tjetër. Richard Branson është një shembull i përkryer për këtë. Rruga e tij ka qenë diçka POR normale, por suksesi i tij është i dukshëm.

Herën tjetër kur ndjeheni i dëshpëruar në veten, mos harroni të rishikoni këtë listë sa herë që keni nevojë. 

Shpërndaje të inspirosh dikë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *