5 rreziqe që duhet t’i merrni në jetë

“Jeta është një seri rreziqesh të llogaritura” – Lish McBride

Nëse doni ta jetoni jetën tuaj në maksimum, dijeni se duke bërë kështu vjen me përqafimin e sfidave dhe duke marrë shumë rreziqe. Ju nuk do të merrni kudo nëse keni shumë frikë të dilni nga zona juaj e rehatisë.

Këtu janë 5 rreziqe që ju duhet të merrni:

Rreziko duke thënë “Nuk e di”

Image result for take risk
Kërkimi për ndihmë dhe marrja e këshillave është pikërisht ajo që ju duhet të rriteni si një person. Përveç kësaj, është me të vërtetë me vlerë duke luftuar për ditë duke u përpjekur të kuptoj diçka në vend që të marrësh vetëm disa minuta për të kërkuar ndihmë?

Përqafoni rrezikun

Ju ndoshta keni parë ato fotografi virale se si suksesi nuk është kurrë një vijë e drejtë. Është shumë e çuditshme, me shumë ulje dhe ngritje. Dështimi është një pjesë thelbësore e çdo rruge drejt suksesit. Nëse keni frikë të dështoni, është pothuajse sikur të keni frikë të keni sukses. Përveç kësaj, mësojmë nga dështimi.

Rreziko duke u refuzuar

Image result for take risk

Të jesh në gjendje për të trajtuar refuzimin është një tipar i rëndësishëm që të mos ketë rëndësi se çfarë është situata. Nëse kjo është ajo punë e madhe që ju dëshironi, ose ajo vajzë në bar që ju hodhi poshtë, duke qenë në gjendje për të trajtuar refuzimin është e nevojshme nëse dëshironi të fitoni pranimin. Në fund të fundit, nëse keni frikë nga refuzimi, si do të jeni ndonjëherë në gjendje të përballeni me mundësitë që mund të keni mundësi?

Rreziko duke mos rënë në sy

Në epokën e internetit dhe mediave sociale, shumë të rinj tentojnë të kenë frikë se mos u lënë. Mund të jetë një festë, një koncert apo vetëm çdo natë. Duket sikur kemi frikë se nuk mund të jemi pjesë e diçkaje që të gjithë njerëzit e rëndësishëm do të jenë.

Pra, në vend të kësaj, ne vendosim të sakrifikojmë një natë për të marrë pjesën tjetër të cilësisë, për të kaluar një natë duke bërë diçka që nuk është aq e rëndësishme. Mendoni për këtë: Gjatë gjithë jetës tuaj, ju keni siguruar që ju të mos keni humbur në një ngjarje të vetme. Sa nga ato ngjarje me të vërtetë bënë disa ndryshime të qëndrueshme në jetën tuaj? Është mirë të humbasësh ditët e mëdha çdo herë në një kohë. Për të gjithë ju e dini, dita juaj e kaluar në shtëpi do të jetë më e dobishme për ju si një person.

Rreziku duke u gjykuar

Image result for being judged
Do të mbeteni shumë të ndenjur në jetën tuaj nëse shqetësoheni për atë që të gjithë mendojnë për ju. Ju duhet ta përballoni atë që të gjithë i gjykojnë të gjithë; përfshirë veten.

Ne nuk mund ta ndihmojmë shumicën e kohës. Por ne gjithashtu e harrojmë atë. Ne mund të gjykojmë dikë për çfarëdo arsye vetëm për t’i lënë ata të dalin nga mendja vetëm pak minuta më vonë. Të gjykohet nuk është një punë e madhe. Sa më shpejt ta kuptoni këtë, sa më shumë të lumtur të bëhet jeta juaj!

Shpërndaje të inspirosh dikë!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *