Sjelljet e njerëzve mos mirënjohës dhe si t’i shmangni ata

Ne të gjithë kemi pasur njerëz mosmirënjohës në jetën tonë. Ata presin që njerëzit të marrin pas tyre ose t’i ndihmojnë me gjëra, por asnjëherë nuk thone “shumë faleminderit për ndihmën tuaj”. Ata gjithashtu nuk duken kurrë të jenë të lumtur apo të kënaqur me mënyrën se si është jeta e tyre apo njerëzit që janë në të.

Ja sjellet e atyre personave:

Ata asnjëherë nuk janë të lumtur me gjërat që kanë.

Njerëzit të cilët nuk janë mirënjohës gjithmonë kanë nevojë për ndonjë lloj ndihme. Nëse kjo është ndihmë me faturat, duke shikuar fëmijët ose duke u dhënë atyre një udhëtim. Ata gjithmonë kanë nevojë për diçka nga ju. Ata janë në një gjendje të përhershme emergjente dhe zakonisht ata krijojnë veten ose nëpërmjet gjykimit të dobët ose me qëllim që të krijojnë dramën që ata ushqehen.

Ata nuk kanë nevojë për ju deri në momentin kur kanë interes në ty

Image result for fake friend

Ata ju afrohen juve vetëm nëse kërkojnë dicka prej jush, përndyshe nuk mund të dëgjoni asgjë nga ta. Ata vetëm kthehen tek ju kur bllokohen nga dicka dhe kërkojnë nga ju ndonjë favor. Ju kurrë nuk do t’i dëgjoni ata të thonë “Hej, më lejoni t’ju nxjerr jashtë për drekë” ose “më lejoni t’ju ndihmoj me këtë.” Nëse gjithçka po shkon mirë, atëherë nuk ekzistoni më në botën e tyre.

Mos telefononi vetëm miqtë ose familjen vetëm kur keni nevojë për diçka. Shkoni tek njerëzit. Pyetni ata nëse kanë nevojë për ndihmë për ndonjë gjë ose thjesht të dilni dhe të pini një kafe me ta dhe të flisni. Marrëdhëniet e ndërthurura në ndihmën reciproke janë të forta dhe të fundit një jetë.

Njerëzit të cilët nuk janë të lumtur presin që t’i ndihmoni ata.

Ata mund të ndjehen të drejtë për ndihmën tuaj ose sepse jeni familje ose ata mendojnë se u keni borxh atyre diçka për të qenë miku i tyre. Ata nuk janë mirënjohës sepse ata mendojnë se kanë fituar ndihmën tuaj dhe ju jeni vetëm duke i paguar ata përsëri.

Mos prisni që njerëzit t’ju shpëtojnë. Ju jeni një person i fortë i pavarur dhe i durueshëm, i cili është më shumë i aftë për të ndihmuar veten të ngrihet pas një rrëzimi.

Ata besojnë se gjithcka sillet rreth tyre

Image result for fake friend

Oh dhe duhet të bësh gjithçka që po bën tani për të ardhur dhe për t’i ndihmuar ata. Nëse do të ishte një emergjencë e papritur, kjo do të ishte një gjë, por emergjencat e personave të papëlqyeshëm zakonisht bëhen për planifikim të dobët, menaxhim të dobët të kohës ose papërgjegjshmëri nga ana e tyre. Ata janë të dehur (përsëri) dhe ata presin që ju të vraponi për të shpëtuar ata të drejtë këtë sekondë.

Njerëzit që nuk janë mirënjohës shpesh kafshojnë dorën që i ushqen

Përkundër gjithë ndihmës suaj, njerëzit mosmirënjohës do t’ju perulin juve. Ata do të flasin pas shpine. Ata do të thonë se kurrë nuk i ndihmoni. Se ata bëjnë të gjithë punën dhe ju jeni sfungjer mosmirënjohës. Pavarësisht nga të gjitha që keni bërë për ta, ata do t’u tregojnë miqve të tyre ose anëtarëve të tjerë të familjes se çfarë është një person i tmerrshëm që të jeni në mënyrë që të marrin më shumë simpati nga njerëzit që nuk mund t’i ndihmojnë ata.

Njerëzit mosmirënjohës gjithmonë të mbajnë në mend gjërat që nuk i keni bërë për ta.

Njerëzit mosmirënjohës nuk do të harrojnë kurrë nëse nuk keni qenë në gjendje t’i ndihmoni ndonjëherë. Nëse kjo ka ndodhur për shkak të kufizimeve kohore apo mungesës së fondeve nuk ka rëndësi. Ata do ta mbajnë atë faj ndaj jush deri në fund të kohës.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *