20 gjëra për të cilat nuk i detyroheni askujt

“Asnjëherë mos u shpjegoni – miqtë tuaj nuk kanë nevojë për to dhe armiqtë tuaj nuk do t’ju besojnë gjithsesi”, – Elbert Hubbard

Sa gjëra bëni në ditën tuaj sepse mendoni se duhet? Sinqerisht, fjala “duhet” duhet të eliminohet nga fjalori jonë. Gjërat që duhet “të bëjmë” na largojnë nga gjërat që kanë rëndësi, gjërat që duhet të bëjmë për të jetuar jetën më të mirë dhe më të lumtur.

1. Ju nuk i detyroheni askujt një justifikim për vlerat tuaja dhe prioritetet tuaja.
2. Ju nuk i keni borxh askujt një po kur doni të thoni jo.
3. Ju nuk i detyroheni askujt shpjegim për marrëdhëniet tuaja, qoftë të dashurie apo miq.
4. Ju nuk keni borxh ndihmë askujt me udhëtimin e tyre të lumturisë me shpenzimet e juaja.
5. Ju nuk i keni borxh askujt një debat rreth pikëpamjeve tuaja politike sidomos kur mendimi i personit tjetër është i përbërë.

Related image
6.Ju nuk i detyroheni askujt falje, kur nuk ju vjen keq.
7. Ju nuk i detyroheni askujt racionalizim se pse investimi në veten tuaj është i rëndësishëm.

8. Ju nuk keni borxh askujt kuptimin e asaj që besoni.
9. Ju nuk i detyroheni askujt ndryshim në pamjen tuaj thjesht për t’i kënaqur ata.

Image result for looking good
10. Ju nuk keni borxh miqësine, sidomos kur nuk ndajnë vlerat tuaja.
11. Ju nuk i detyroheni askujt një mendim negativ në mënyrë që të mund të bashkoheni me ta.
12. Ju nuk i keni borxh askujt qasje në informata për jetën tuaj.

13. Ju nuk i keni borxh asnjeri thashetheme për njerëzit e tjerë vetëm për t’u përshtatur.

14. Ju nuk i detyroheni askujt kohën tuaj për projektet e tyre ose për gjërat që kanë rëndësi për ta, përveç nëse ata kanë rëndësi për ju.Image result for projects together

15. Ju nuk i detyroheni askujt angazhimin për të provuar diçka “të re” vetëm për shkak se ju kerkohet.
16. Ju nuk i detyroheni askujt per një vend të sigurt për t’u ankuar vazhdimisht.

17. Ju nuk i detyroheni askujt përgjigje tjetër përveç të vërtetës për t’i parandaluar ata që të mos ndihen të shqetësuar.

18. Ju nuk i detyroheni askujt shërbimet tuaja si një këshilltar krize nëse nuk jeni në fakt një këshilltar i krizës.

Image result for consultant
19. Ju nuk i keni borxh ndonjë kompliment të rreme vetëm për t’i bërë ata të ndihen më mirë.
20. Ju nuk keni borxh askujt gjë që nuk ju bën të ndiheni mirë dhe shkon kundër instinktit tuaj të brendshëm.

Shpërndaje të inspirosh dikë sot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *