5 zakone që ju ndihmojnë të zgjoheni më herët

Ne nuk jemi të gjithë njerëz të mëngjesit. Shumë prej nesh zgjohemi të përgjumur, përplot ters  dhe te mërzitur me boten dhe mendimin të cilin duhet të zgjohemi.

1. Vendosni një kohë specifike të zgjoheni

Image result for get up early

 Nga natyra njerëzit janë krijesa të zakonit. Vendosni një kohë specifike për t’u zgjuar cdo mëngjes, pa marrë parasysh se në cilën kohë ju shkoni për të fjetur. Nese ju jeni duke shkuar në shtrat më vonë se zakonisht që ju flini atëherë zgjoheni, në atë kohë që ju e keni caktuar dhe po ashtu mund ta përfshihni edhe fundjavën po patet nevoje.

2.Vishuni mirë

Kur ndjehesh i ngadaltë në mëngjes dhe sikurse e trullosur dhe nuk e ndjen nevojën që sot është një ditë e mirë dhe vazhdon kjo përtesë .

Kjo është pika ku mund të rezltohemi me veshje të çrregullta me floke të palidhur dhe një ndjenjë të pakuptimtë .

Veshja eshte nje nder tiparet e para qe ju duhet te kini parasysh posaqerisht ne qfoftese ju punoni ne  nje zyre.

  3.Ushtroni

Related image

 Ështe padyshim e kuptueshme qe ideja per tu ushtruar sapo zgjohemi ne mëngjes nuk eshte tamam e shijshme. Por ama ka shume përfitime.

Ata qe ushterojne te paktën 2.5 ore ne jave bëjnë sy gjumë me te rahatshem dhe cilësi me te mire se sa ata qe nuk bëjnë fare.

Pervec kësaj, ata shpesh ndihen me pak te lodhur cdo dit dhe kane me pak vështirësi te bien ne gjumë.

4.Krijoni një shprehi me te mire te gjumit

 Menyra se si ne bëjmë gjumin do te ndryshoje se si ne zgjohemi ne mëngjes me te relaksuar dhe duke krijuar shprehi me te shëndetshme te gjumit.

Po ashtu ju duhet te eliminoni ngrënien e ushqimeve  brenda 3 oreve para se ju te bëni gjum.

5.Filloni nje rutine te re qe ju doni

Image result for get up early

 Ndonjëherë, gjithçka që ju  duhet është diçka e thjeshtë, por kuptimplote, që ju ndihmon të zgjoheni  nga shtrati.

Per shembull ju mund te :

Degjoni muzike

Te shëtitni qenin tuaj

Te luani me kafshe

Lexoni, dëgjoni ose shikoni lajmet

Vizatoni,zbaviteni ose ngjyrosni etj….

Shpërndaje me mikun që nuk zgjohet herët!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *