Disa momentet në jetë që nuk duhet të flasim  

Kur ne nuk kemi fakte

Sipas disa informatave te shkrimëtarëve thuhet se përderisa njerëzit flasin per nje teme dhe ata nuk kane fakte te mjaftueshme bindëse  atëherë mund te perceptohet shumë lehtë si mungesë mendimi.

Nëse është një çështje e ndjeshme, mirë do të ishte që të mbajmë gjuhën deri sa te inforohemi me të gjitha faktet.

 Kur jeni te ndjeshëm fjalët do t’ju prekin me lehte

Në mes të një diskutimi të nxehtë, shumica prej nesh kanë thënë diçka që padrejtësisht ka dëmtuar dike tjetër.

Duhet te jemi te sinqert me veten dhe duhet te qetsohemi  e jo ta vazhdojm  dialogun si nje grindje.

Kur nuk është vendi ynë për të folur

Image result for don't talk

 E vërteta eshte se dëgjimi i përqendruar ose ndryshe  plotësisht i vëmendshëm eshte i rralle.

Shume njez do te preferonin qe te ven veshin situatës te tjerëve se sa te dëgjonin te tyren.Dhe ja nje shembull qe nuk duhet te meremi me problemet e dikujt tjetër me përjashtim nëse  ata na kerkojn dorën per ti ndihmuar.

Kur nuk kemi asgjë për të thënë

Ështe ironike qe heshtja e pakëndshme eshte e padurueshme, po biseda e vogël eshte  nje aftësi  shoqerore. Biseda midis miqeve eshte  e bukur , por pse duhet te ndihemi te detyruar te themi diçka kur nuk ka asgjë?

Kur emocionet tona te keqia janë ne nivel

Nuk thuhet askund e po ashtu as nuk eshte edhe e shkruar se duhet te flasësh me njerzit kur jeni ne gjendje te keqe. Siç thuhet se emocionet negative kane nje menyre per te turbulluar gjykimet tone dhe kjo mund te na çojë poshtë në një rrugë që nuk duam të shkojmë.

 Nese ekziston nje problem mes jush dhe dikujt tjetër ose anasjelltas, atëherë duhet ti mendoni mire fjalët te cilat i përdorni per tu shprehur.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *