Arsyet pse në vitin 2019 duhet ta doni më shumë veten

“Vetëkujdesja nuk është kurrë një veprim egoist – është thjesht mirëmbajtje e dhuratës së vetme që kam, dhuratën që unë u vura në tokë për t’u ofruar të tjerëve. Çdoherë mund të dëgjojmë veten e vërtetë dhe të japim kujdesin që kërkon, ne e bëjmë jo vetëm për veten tonë, por për shumë të tjerë, jetët e të cilëve prekim. – Parker J. Palmer

1.Ju do të mësoni të bëheni shoku i  vetes tuaj

Image result for self love

Nga të gjithë njerëzit e jetës tonë , shpesh jemi të shkëputur jashtë kontaktit me veten tonë. Ne shpenzojmë shumë kohë duke u përpjekur t’i bëjmë të tjerët të lumtur dhe duke u kujdesur për nevojat e tyre, ne lëmë pas dore veten tonë.

Nuk është çudi që aq shumë njerëz ndihen në  këtë mënyrë, sepse asgjë nuk është mjaft e mirë, përfshirë veten. Të besoni se jeni mjaftë mirë sa jeni tani, dhe me të vërtetë merrni kohë për të njohur veten. Dhurata më e madhe që mund të japësh është vetë-dashuria, sepse askush nuk mund ta marrë atë nga ju.

2.Të doni veten tuaj do t’ju japë marrëdhënie më të mirë

Kur përqendroheni ta doni veten tuaj dhe kujdesin për veten , mjegulla që ngrin vizionin e vetes do të fillojë të zbehet. Ju do të keni një perceptim krejtësisht të ri për veten, dhe ky imazh pozitiv vetjak do të tërheqë njerëzit e duhur për ju… Të qenit i hapur me veten dhe të hiqni modele të të menduarit negativ do të ndjeheni si një frymë e ajrit të freskët dhe njerëzit e tjerë patjetër do të vënë re.

3.Shëndeti juaj do të përmirësohet

Image result for follow your dreams

Kur ne nuk e duam veten, ne tentojmë të hamë dhe të pimë ushqime të gabuara, të hyjmë në marrëdhënie të gabuara dhe thjesht të jetojmë shumë shpejt.

Praktikat më të shëndetshme të jetesës janë meditimi, rritja e ushqimit tuaj, përgatitja e më shumë ushqimeve në shtëpi, ushtrimi etj. Asgjë nuk ka rëndësi më shumë se shëndeti juaj dhe kur ju vendosni përpjekjen, ju do të filloni të shihni rezultate pozitive në atë se si dukeni dhe ndiheni.

4.Ju do t’i ndjekni ëndërrat tuaja

Shumica e njerëzve punojnë vetëm që të paguajnë faturat e tyre dhe jo që me të vërtetë e duan atë profesion. Njerëzit e bëjnë këtë jo sepse kjo i bënë ata të lumtur por që ata të ndihen të sigurt dhe të rehatshëm. Dhe kjo do të thotë të heqësh dorë nga ëndrrat e tua.

Njerëz të panumërt vdesin me ëndrra ende brenda tyre, të paprekura dhe të pazbuluar .

Mos vendosni diçka të kotë në jetë; ndiqni zemrën tuaj dhe mos kërkoni vlefshmërinë nga të tjerët sepse askush nuk e di, përveç vetes tende.

5.Shëndeti juaj mendor do të përmirësohet

Image result for mental health

Pra, shumë njerëz në botë vuajnë nga çrregullime mendore. Vetëdashja dhe kujdesi janë një përgjigje për të gjithë krizën e shëndetit mendor që e shqetësojnë njerëzimin.

Të punuarit, yoga, meditimi dhe ushtrime të frymëmarrjes së thellë janë vetëm disa gjëra që përmirësojnë shëndetin mendor.

Ne vetëm ju  dëshirojmë më të mirën për ju në këtë vit të ri dhe shpresojmë që ju të jetoni jetën në potencialin tuaj të plotë. Kufizimet e vetme që ekzistojnë janë ato që vendosni në vetvete, prandaj vetëm besoni se jeni i pandalshëm dhe do të jeni në gjendje të bëni gjithçka që keni vendosur mendjen tuaj!

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *