6 tipe të shoqërisë që nuk duhet kurrë t’i lëmë

Miqësia është gjëja më kryesore në jetën tonë, sepse ne gjithmonë jemi bashkë me ta dhe ka shumë rëndësi se cilat tipa i zgjedhim të shpenzojmë kohë..

1.Miku  i cili ështe gjithnjë pozitiv

Image result for positive friends

Është e rëndësishme të kesh një mik që vazhdimisht ka një pikëpamje pozitive për jetën.  Dikush që nuk bënë panik në problemin ose sfidën më të vogël. Do t’ju  duhet ky person nga ana juaj, kur ju jeni në pikën tuaj më të ulët.

2.Miku kundërshtues

Ky është një mik që nuk toleron marrëzira. Një rebel është dikush që beson fort në diçka dhe pastaj qëndron për këtë kur ajo është sfiduar. Ajo nuk ka frikë të thyejë rregullat.. Keni nevojë për këtë lloj miku në jetën tuaj në kohë kur ndiheni të ngushtë dhe të lidhur.

3.Miku që të  qëndron afër

Image result for positive friends

 Mund të ketë raste kur mendoni se nuk keni të gjitha së bashku. Ju keni bërë gabim pas gabimit dhe ju e dini që mund të përdorni ndonjë udhëzim ose këshillim. Por ju mund të keni një mik të jetës që ju qëndron. Ky është personi i cili do të vazhdojë t’ju motivojë që të përpiqeni më shumë dhe të rrisni nivelin e aftësive tuaja.

4.Partnerë edhe në krim

Ky mik është Batmani juaj,  Sherlock Holmesi juaj. Ky mik ju pëlqen të bashkëpunoni me ju sepse keni të njëjtat interesa:

Ju i doni të njëjtat ushqime.

Të dy prej juve ju  pëlqejnë të njëjtat hobi.

Ju besoni në të njëjtën politikë.

Interesat e tua përfshijnë të njëjtat këngë, filma, shfaqje televizive dhe libra.

5.Miku i cili ka lidhjet e duhura

Image result for friendship

 Ai është ai që është shumë i rrjedhshëm. Ai e njeh dikë që të takojë nëse keni nevojë për ndihmë. Ai është gjithashtu personi më simpatik që njeh.

Miku me shumë lidhje do t’ju ndihmojë të ndërtoni ura. Ju do ta gjeni këtë person në funksione sociale rregullisht dhe gjithashtu do të merrni një ftesë prej tij gjatë gjithë kohës.

6.Miku i cili ështe gjithmonë afër teje

 Ju keni të hasur të keni mik që nga fëmijëria. Që kur jeni rritur me njëri-tjetrin, ju jeni bërë  te perhershëm në jetën e njëri-tjetrit. Nuk është e rrallë që njerëzit të jenë ende në kontakt me miqtë e tyre të fëmijërisë si të rritur, por është me të vërtetë një marrëdhënie e veçantë. Miku i vazhdueshëm ka qenë me ju përmes shumë ulje dhe ngritje:

Diplomimi i shkollës suaj të mesme

Marrëdhënia e parë serioze që kishit

Zemra juaj e parë e thyer

Kur keni shkuar për kolegj

Kur e vizitoni në shtëpi pas diplomimit nga kolegji

Puna juaj e parë

Dasma juaj

Lindja e fëmijëve tuaj

Gjurmët e fëmijëve tuaj.

Nëse marrëdhëniet tuaja me miqtë tuaj të ngushtë janë pozitivë, harmonikë dhe reciprokisht të dobishme, ju keni qenë shumë të bekuar që këta njerëz të mbushin jetën tuaj.

Shpërndaje nëse ke miq të tillë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *