Arsyet pse meditimi është gjëja më e mirë që mund të bëni tani

Është e rëndësishme të kuptohet se meditimi është një proces aktiv.

Arti i përqëndrimit të vëmendjes suaj në një pikë të vetme është puna e vështirë dhe duhet të kryeni qëllimisht!

 1.Përfitimet kryesore psikologjike të meditimit:

– Qetësi

– Qetëson, ngushëllon

– Ndihmon të jesh më tolerant dhe i ndjeshëm

– Ndihmon për të kontrolluar zemërimin tonë

– jep energji

– Largon shqetësimet

– Sjell kënaqesi

– Ndihmon të jemi më të sigurt në vetveten

– Ndihmon rritjen personale

2. Përfitimet kryesore të meditimit në punë ose studim:

Image result for meditation

– Përmirëson përqendrimin

– Zvogëlon gjasat e zbehjes

– Përmirëson kujtesën

– Ne jemi më të hapur dhe mësojmë më lehtë

– Është më e lehtë të ushtrosh kontrollin e vetes dhe situatën nën presion

– Ndihmon të jemi më kreativ

3.Nëse dëshironi të ndjeheni mirë për veten atëherë duhet të filloni të meditoni.

4.Meditimi po ashtu ju ndihmon edhe qetësimin e ndjenjave.

5.Na ndihmon në kontrollimin e dhimbjeve.

Image result for meditation

Meditimi ju bën më të lumtur ,njerëzit që meditojnë në përgjithësi jetojnë jetë më të lumtur sesa ata që nuk meditojnw.

Meditimi ju ndihmon të menaxhoni ankthin, stresin dhe depresionin

6..Potenciali transformues i meditimit nuk duhet të nënvlerësohet. Studimet tregojnw  se meditimi ka efekte fiziologjike në tru.

Meditimi ju ndihmon të bini në gjumë, pagjumësia është një kusht shqetësues .

Meditimi mpreh kujtesën tënde,përveç rritjes së lumturisë tuaj dhe përmirësimit të mirëqenies tuaj të përgjithshme, meditimi gjithashtu ndihmon kujtesën tuaj të qëndrojë e mprehtë dhe përqendrimi juaj mbetet i qëndrueshëm.

Ju, lexues, tani jeni të pajisur me njohuritë e nevojshme për të përfituar më shumë përfitime të meditimit.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *