7 fakte interesante rreth ëndërrave

Ëndërrimi është një nga përvojat më misterioze dhe emocionuese në jetën tonë, kështu që është vetëm e natyrshme, që ne duam të dimë sa më shumë që mundemi në lidhje me psikologjinë e ëndrrave

1.Ju harroni 90% të ëndrrave tuaja

Brenda 5 minutash nga zgjimi I gjumit , gjysma e ëndrrës suaj harrohet. Brenda 10, 90% është zhdukur.

2.Njerëzit e verbër gjithashtu ëndërrojnë

Image result for dreaming

Njerëzit që që bëhen të verbër pas lindjes, mund të shohin imazhe në ëndrrat e tyre. Njerëzit të cilët janë të lindur të verbër nuk shohin ndonjë pamje, por kanë ëndrra të barabartë të gjalla që përfshijnë shqisat e tjera të tingullit, erë, prekje dhe emocione.

3.Të gjithë ëndërrojnë.

Çdo qenie njerëzore ëndërron (përveç rasteve të çrregullimeve ekstreme psikologjike). Nëse mendoni se nuk jeni duke ëndërruar – vetëm harroni ëndrrat tuaja.

4.Në ëndrrat tona, ne shohim vetëm fytyrat që ne tashmë i njohim

Image result for dreaming

Mendja jonë nuk është shpikje e fytyrave – në ëndrrat tona, shohim fytyra të vërteta të njerëzve të vërtetë që kemi parë gjatë jetës sonë, por nuk mund të dimë apo të mos kujtojmë. Ne të gjithë kemi parë qindra mijëra fytyra gjatë gjithë jetës sonë, kështu që ne kemi një furnizim të pafund të karaktereve për trurin tonë që të shfrytëzohen gjatë ëndrrave tona.

6.Ëndërrat janë simbolike

Nëse ju ëndërroni për një temë të caktuar, shpesh nuk është ëndrra për këtë. Ëndrrat flasin në një gjuhë të thellë simbolike. Çfarëdo simboli që zgjedh ëndrra juaj në të është më e vështirë që të jetë një simbol për vete.  Emocioni më i zakonshëm i përjetuar në ëndrrat është ankthi. Emocionet negative janë më të zakonshme sesa ato pozitive.

7.Ju mund të keni 4-7 ëndrra në një natë.

Mesatarisht ju mund të ëndërroni diku nga një ose dy orë çdo natë.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *