3 pyetje që mund të tregojnë nivelin e inteligjencës tuaj brenda një minuti

Në vitin 2005, një psikolog Shane Frederick krijoi provën më të shkurtër për vlerësimin e intelektit. Ajo ka vetëm 3 pyetje që ju duhet të përgjigjeni sa më shpejt që të jetë e mundur. Ju mund të kontrolloni vetë përgjigjet!

 

Pyetjet.

  1. Një raketë tenisi dhe një top kushton 1 dollar e 10 cent . Raketa e tenisit është 1 dollar më e shtrenjtë se topi. Sa kushton topi?

Image result for racket and ball table tennis

 

  1. 5 makina prodhojnë 5 detaje brenda 5 minutave. Sa minuta do të duhet për 100 makina për të prodhuar 100 detaje?

 

  1. Zambaku i ujit rritet në një pellg. Ata rriten mjaftë shpejt duke dyfishuar zonën e shpërndarjes çdo ditë. Do të duhet 48 ditë për të mbuluar plotësisht pellgun. Sa ditë duhet që zambakët e ujit të mbulojnë gjysmën e pellgut?

 Përgjigjjet:

  1. Përgjigja është 5 cent. Nëse topi kushton 10 cent, raketa do të kushtojë 1 dollar dhe 10 cent së bashku, ndërkohë që kjo është sa kushtojnë të dyja sendet së bashku.

 

  1. Përgjigja është 5 minuta. Numri i makinave nuk ndikon në sasinë e kohës së nevojshme për prodhimin e një detaji.

 

  1. Përgjigjja është 47 ditë, jo 24. Nëse shuma e zambakëve të ujit dyfishohet çdo ditë dhe shuma e ditëve të nevojshme për mbulimin e pellgut plotësisht është 48, është logjike që zambakët do të mbulojnë gjysmën e pellgut një ditë para se të .

 

A keni arritur t’i përgjigjeni këto pyetje saktësisht herën e parë? Ju lutemi të ndani rezultatet tuaja me ne në komentet!

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *