11 fakte interesante për emocionet njerëzore që duhet t’i dini

1.Emocionet janë mjaftë fizike, pasi pjesët e ndryshme të trupit reagojnë ndaj emocioneve të ndryshme.

2.Sipas shkencëtarëve, ka 8 emocione primare të lindura: gëzimi, pranimi, frika, befasia, trishtimi, neveria, zemërimi dhe pritjeja.

3.Emocionet e tjera të rëndësishme si ‘dashuria’ janë rezultatet e ndryshimit dhe kombinimit të këtyre 8 emocioneve të përmendura më lartë.

Image result for emotions animated

4.Nëse jeni sarkastik, shanset janë që të keni më shumë ide kreative

5.Për të qenë sarkastik, duhet të keni njohuri dhe kuptim më të mirë të gjërave.

6.Qeshja është ngjitëse me të vërtet, pasi truri juaj përgatit muskujt tuaj të fytyrës për atë kur dëgjon dikush tjetër duke qeshur.

7.Në të vërtetë, muskujt tuaj të fytyrës kontrollojnë fuqinë tuaj të shfaqjes dhe zbulimit të emocioneve, si të juajat dhe të të tjerëve.

Image result for smile animated

Emocionet tuaja janë skllevër të mendimeve tuaja dhe ju jeni skllav i emocioneve tuaja.

Frika na bën në mënyrë aktive të përdorim më shumë muskuj se zakonisht. Ndërsa në të njejtin rast ajo po ashtu edhe përgatit trupin tonë për ndonjë gjë të keqe që mund të vijë.

Një feromon kimik lëshohet në djersën tone kur ne kemi frikë dhe njerëzit e tjerë mund të na nuhasin, edhe nëse nuk jemi  në dijeninë tonë.

Ëndërrimi ndihmon në zvogëlimin e efekteve të kujtimeve të këqija. Truri ynë e bën këtë thjesht duke bërë përfundime më logjike të kujtimeve, ndërsa ne jemi duke fjetur dhe prandaj nuk mund ta përdorim gjykimin tonë.

Zemërimi mund t’i bëjë njerëzit të sëmurë fizikisht.

Image result for angry animated

Zemërimi rrit rrezikun afatgjatë të sulmeve, dhe goditjeve të zemrës dhe dobëson sistemin e imunitetit.

Nuhatja ka një efekt mjaft të madh në emocionet tona.

Nuhatja veçanërisht e pakëndshme mundë të shkaktojë menjëherë emocione negative.

Rrahjet e fluturave në barkun tone është në të vërtetë stomaku ynë që qan për ndihmë.

Për shkak se të gjithë gjaku po nxiton në muskujt dhe stomaku nuk gjen furnizim të mjaftueshëm.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *