Fakte interesante rreth dhëmbëve që kurrë nuk i keni ditur

A e keni ditur se?

Mesatarisht nje person shpenzon 38,5 ditë të plota duke larë dhëmbët gjatë gjithë jetës.

2.Njerëzit që pijnë 3 ose më shumë gota sode çdo ditë kanë 62% më shumë prishjen e dhëmbëve, mbushjet dhe humbjen e dhëmbëve sesa të tjerët

Çdo vit, fëmijët në Amerikën e Veriut shpenzojnë rreth gjysmë milioni dollarë në çamçakëza.

4.Më shumë njerëz përdorin furça dhëmbësh blu se ato të kuqe.

5.Ashtu si shenjat e gishtave, gjuha e të gjithëve është e ndryshme.

Image result for nice teeth

6.Gruaja mesatare buzëqesh 62 herë në ditë. Njeriu mesatar buzëqesh rreth 8 herë në ditë.

7.Fëmijët  qeshin rreth 400 herë në ditë, të rriturit vetëm 15 herë në ditë

8.Gjirafat  kanë vetëm dhëmbët e poshtme.

9.Personi mesatar I pastëron dhëmbët vetëm  për 45 deri 70 sekonda në ditë, sasia e rekomanduar e kohës është 2-3 minuta.

10.Rreth 78% e amerikanëve kanë pasur të paktën 1 grupë ne dhëmbë nga mosha 17 vjeçare.

 

Fakt interesant!

11.Dhëmbi  më i vlefshëm i takonte Sir Isaac Neëtonit. Në vitin 1816 një nga dhëmbët e tij u shit në Londër për 3.633 dollarë, ose në kushtet e sotme 35.700 dollarë. Dhëmbi u vendos në një unazë! Më shumë se 300 lloje të baktereve përbëjnë pllakën dentale.

Image result for teeth of dogs

12.Qentë kanë 42 dhëmbë, macet kanë 30 dhëmbë, derrat kanë 44 dhëmbë dhe një armadil lo ka 104 dhëmbë.

13.Balena blu është gjitari më i madh në tokë, por ha vetëm karkaleca të vogël sepse nuk ka dhëmbë.

14.Zogu krokodil fluturon në gojën e hapur të një krokodili dhe pastron dhëmbët e krokodilit!

15.Një kanaqe me pije te gazuara ka rreth 10-12 lugë çaji në të.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *