4 tiparet që fëmijët marrin nga baballarët e tyre

Këtu janë tiparet që foshnjat trashëgojnë nga babai.

Gjenetika e Shëndetit Mendor

Edhe pse të dy prindërit mund të kalojnë çrregullimet e shëndetit mendor tek fëmijët e tyre, ka disa diagnoza që kanë më shumë gjasa të kalojnë nga babai në fëmijë nëse babai është më i vjetër. Në mënyrë të veçantë, fëmijët e etërve të moshuar me diagnozë të skizofrenisë ose mungesës së vëmendjes hiperaktivitetit (ADHD) janë në një rrezik në rritje për t’u diagnostikuar me këto kushte vetë.

Buzëqeshja e babait të tij

Edhe pse më pak serioz, fëmijët mund të jenë në rrezik në rritje të zhvillimit të problemeve me dhëmbët e tyre nëse babai i tyre ka trajtuar çështje të caktuara dentare.

“Gjenet e kaluara nga babai kanë tendencë të jenë më aktive se gjeni i njëjtë nga nëna”.

Megjithatë,  besohet se ekziston një mundësi e rëndësishme e baballarëve që kalojnë këto tipare tek fëmijët e tyre.

  1. Djalë apo vajzë?

Në një shënim shumë më të lehtë, nëse një fëmijë është një vajzë apo një djalë është në të vërtetë e vendosur nga babai i tyre. Në fakt, pema e familjes së babait mund të përdoret për të përcaktuar gjasat e një çifti që ka një vajzë apo një djalë, sipas një studimi të botuar kohët e fundit në Science Daily.

Kjo mund të jetë një lajm i vjetër për ju, por ajo që është veçanërisht interesante është fakti se shkencëtarët tani mund të shikojnë një pemë familjare dhe të bëjnë një mendim të arsimuar për gjasat e një burri që ka një djalë apo një vajzë. Këta hulumtues pohojnë se një gjen i cili është ende i zbuluar është përgjegjës për përcaktimin se si shpërndahen kromozomet X dhe Y nëpër spermatozoidin e babait.

Sytë e tij.

Le të jemi të qartë, patjetër që do të ishte një shtrirje për të thënë se babai përcakton ngjyrën e syve të foshnjës. E vërteta është që të dy gjenet e prindërve luajnë një rol në përcaktimin nëse një fëmijë ka sy të lehta ose të errëta. Por nëse një baba ka tipare të caktuara, është më e lehtë të parashikohet se çfarë ngjyre do të ketë sytë e fëmijës së tij.

Megjithatë, nëse një prind ka sy të errët, ekziston një gjasë shumë më e lartë se sytë e fëmijës do të jenë të errët gjithashtu.

Edukimi për historinë e familjes suaj ,është një hap i mirë përpara se të keni fëmijë. Kaloni kohë duke mbledhur informacion nga të dy anët e familjes në kushtet e përgjithshme të shëndetit dhe diagnozën e shëndetit mendor.

Shpërndaje me të tjerët.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *