Si t’ia dimë vlerën vetës dhe t’i besojmë më shumë

Duaje veten … mjaftueshëm për të ndërmarrë veprimet e nevojshme për lumturinë tuaj … të mjaftueshme për të shkëputur veten nga e kaluara e mbushur me dramë … të mjaftueshme për të vendosur një standard të lartë për marrëdhëniet … të mjaftueshme për të ushqyer mendjen dhe trupin tuaj në një mënyrë të shëndetshme … të mjaftueshme për të falur veten.

Pushoni me mediat sociale

Image result for turn off social media

Për fat të keq, nëse doni të shihni një ndryshim të madh në vetëbesimin tuaj, ju do të duhet të ndryshoni zakonet tuaja. Mediat sociale na tregojnë pikat kryesore pa treguar anën tjetër të tregimit.

Kjo nuk do të thotë që duhet të fshish llogarinë tënde. Thjesht fshini aplikacionin dhe bëni një pushim. Kthehu brenda pak ditësh kur ke pasur rastin të pastrosh mendjen tënde.

Kërkoni ndihmë

Nuk ka asgjë të keqe me të kërkuar ndihmë nëse keni nevojë për të. Bisedoni në një mik apo ndonje person të dashuri për mënyrën se si ndiheni. Kërkoni reagime pozitive. Ne jemi kritikët tanë më të mëdhenj. Ata që duan dhe kujdesen për ne shpesh na shohin në një dritë shumë më pozitive. Pyeti ata se si ata mendojnë për ju, dhe cilat janë pjesët e tyre të preferuara për ju.

Ju mund të habiteni kur mësoni se keni shumë rendesi për shumë njerëz.

Bëni ndryshime të jetesës

Image result for turn off social media

Nëse jeni të përfunduar në ndjenja negative, mund të jetë koha për një ndryshim jetese. Zakonet e këqija si ngrënia e dobët dhe mungesa e stërvitjes mund t’ju ndihmojnë të ndiheni më keq për veten tuaj.

Ushtrimi rregullisht zvogëlon mundësinë e depresionit dhe ankthit. Është mirë për trupin dhe mendjen tuaj. Plus, kur fillon të ngrihesh dhe të lëvizësh, trupi yt do të fillojë të ndryshojë gjithashtu. Nuk ka asgjë më të mirë se të punosh në një version më të mirë të vetes.

Vishuni me besim

Image result for dress to impress

Bëni një ndryshim në rroba që ju ndihmojnë të shkëlqeni. Pa marrë parasysh madhësinë tuaj, ka një stil për ju. Mos harroni për atë që është nën të. E brendshme e duhur mund të revolucionarizojë se si ndiheni, edhe nëse askush nuk e sheh atë, por ju.

Festoni fitimet

Së fundi, duhet të kesh kohë për të kuptuar se sa larg ke arritur,  Madje edhe hapa të vegjël do të thotë që ke bërë diçka për të përmirësuar vetëvlerën tënde dhe kjo vlen gjithçka. Nëse keni dalë jashtë dhe keni ecur, kjo është një fitore. Nëse keni investuar në një këmishë që ju bën të dukeni mirë, kjo është një fitore.

Flisni më ngadalë dhe me besim

Një nga strategjitë më të mira është të praktikoni formulimin tuaj. Kjo do të thotë marrjen e kohës për të ndaluar për presje, periudha dhe madje edhe pikëpyetje. Në vend që të grumbulloni fraza së bashku, merrni një moment për të ndalur rregullisht në mes të pjesëve të fjalës. Së shpejti, do të bëhet natyra e dytë dhe do të flasësh me vetëbesim.

Në fund…

Vetëvlerësimi juaj është një nga gjërat më të rëndësishme që keni. Është më e rëndësishme sesa pëlqimet në një ekran ose në numërimin e ndjekësve.

Mos e neglizhoni vetëbesimin tuaj kur ai ju merr deri tani në jetë. Pa marrë parasysh se ku jeni tani, angazhohuni për të shkuar më tej nesër.

Shpërndaje të inspriosh dikë sot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *