Ligjet e lumturisë që do ta ndryshojnë jetën tuaj

Bëhu i guximshëm

Mënyra e vetme për ju për të arritur atë që ju dëshironi në jetën tuaj është duke qenë të guximshëm. Ju duhet të dilni nga fllucka juaj e sigurisë dhe të hapni veten deri në lumturinë e mundshme.

Nuk është e lehtë

Duke ndjekur atë që dëshiron zemra juaj nuk ju çon gjithmonë në një rrugë të lehtë. Por, mos lejoni që ato rrugë me gunga të trembin. Mos u ngjitni për të bërë zgjedhje të sigurta në jetë. Ju duhet të dilni atje dhe të merrni rreziqe.

Gjërat e vogla

Image result for happinessMos harroni se kur ishe një fëmijë dhe shikoje shiun apo lulet e mbledhura ishte e mjaftueshme që të të nxiste? Sot, ne jemi aq të fokusuar në të ardhmen derisa harrojmë ta vlerësojmë të tashmen. Merrni kohën tuaj për të vëzhguar rrethinën tuaj dhe për të shijuar çdo gjë të vogël por të bukur që jeta ka për të ofruar.

Të jesh i lumtur

Jeta është si një udhëtim me rrëshqitje. Është tronditëse, por gjithashtu mund t’ju kthejë me kokë poshtë. Edhe në qoftë se ju copëtoheni, duhet ta pranoni atë dhe të vazhdoni pasi është një pjesë e jetës. Lumturia nuk do të thotë gjithmonë të lumtur. Ka raste që ju duhet të jeni të trishtuar.

Ecni para

Ju duhet ta përdorni kohën tuaj me mençuri si çdo sekondë e numrit tuaj të jetës. Nëse vazhdon të mendosh për të kaluarën tënde, do ta lëndosh veten edhe më shumë. Pra, mbani kokat tuaja dhe lëvizni përpara. Ndiqni ritmin e jetës dhe bëni më të mirën tuaj.

Ngrini të tjerët

Image result for happiness

Ju kurrë nuk do të fitoni lumturi nëse mendimet dhe veprimet tuaja janë të mbushura me negativitet. Hapni dhe tregoni dhembshuri ndaj qenieve të tjera njerëzore, pranoni atë që nuk mund të ndryshoni dhe lejoni dashurinë të rrjedhë përmes jush.

Mos krahasoni

Ndonjëherë pyes veten pse asnjëri prej jush nuk është i ngjashëm? Kjo sepse ne jemi unike dhe të ndryshëm nga njëri-tjetri. Në vend që të krahasoni veten me të tjerët, duhet të përqafoni autenticitetin tuaj dhe të jeni krenarë për atë se kush jeni. Mos u shqetësoni për atë që të tjerët mendojnë për ju. Ajo që ka rëndësi është se si e shihni veten.

Jini i sinqertë

Image result for happiness

Duke mos ndjekur atë që thotë zemra juaj, ju do të ndiheni të shqetësuar që mund të shkaktojnë shqetësim brenda vetes. A jeni të gatshëm të jetoni si kjo për pjesën tjetër të jetës suaj? Nëse jo, besoni dhe ndiqni zemrën tuaj.

Vlerësoni

Çdo përvojë që hasni është e pavlefshme. E bëri jetën tuaj të çmuar dhe të bukur. Pra, vlerësoni secilën prej tyre dhe shijoni përvojën njerëzore që jetoni.

Bëjë cfarë të duash

Lumturia duhet të vijë nga brenda jush, jo nga njerëz të tjerë. Asnjëherë mos i jepni çelësin lumturisë tuaj duart e të tjerëve. Prandaj, kaluat kohë duke bërë gjëra që ju bëjnë të lumtur dhe shijoni çdo moment të saj.

I përulur

Kur keni një zemër mirënjohëse dhe një mendje të qetë, lumturia do t’ju vijë natyrshëm. Jini të kujdesshëm dhe vlerësoni gjërat rreth jush, madje edhe ato më të vogla.

Pranoni

Ndonjëherë jeta mund të jetë pak e vështirë, por pranimi i momenteve të këqija mund të jetë çelësi për të zhbllokuar lumturinë tuaj. Ndonjëherë mund të zhgënjeni, por pranimi i kohërave të vështira mund t’i bëjë ata shumë më të lehtë.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *