Psikologët tregojnë përse nuk duhet t’i injorojmë ëndrrat që shohim

Rënia

Image result for falling dreams

Ne shohim ëndrra  duke rënë më shpesh sesa duke fluturuar. Sipas psikologut Ian Ëallace, një ëndërr rreth rënies simbolizon frikën e humbjes së kontrollit. Ju nuk mund të kontrolloni diçka në jetën tuaj më shumë, sepse disa ndryshime drastike që nuk ishin të gatshme u zhvilluan në jetën tuaj.

Teksa trupi po zhytet në gjumë, sistemi nervor fillon të qetësohet, presioni i gjakut dhe niveli i ritmit të zemrës dhe truri juaj në gjumë (sidomos nëse mbyten gjatë ditës) mund të perceptojnë këtë ndryshim fiziologjik si rrezik ose vdekje afruese prandaj, ju bën të zgjoheni papritmas.

Versioni i kundërt i kësaj ëndrre është fluturimi që nënkupton çlirimin nga ndonjë barrë e vështirë dhe marrjen e lirisë së dëshirueshme.

Dhëmbët që bien, lëndimet dhe vdekja

Nëndërgjegjshmëria jonë i interpreton dhëmbët si një armë, treguesin e forcës dhe një aftësi për të “kafshuar” një pjesë të botës. “Ndoshta, kohët e fundit po ndiheni të paarmatosur dhe të pafuqishëm në botën reale

Një tjetër ekspert që studjon ëndrrat për shumë vite , lidh ëndrrat për bllokimin e dhëmbëve me zemërim të fshehur. Si rregull, kur ne zemwrohemi , ne shtrydhim nofullat tona dhe dhëmbët tanë mund të fillojnë të kërcasin dhe të bluajnë. Kjo ëndërr mund të sinjalizojë se është koha e duhur për të hequr qafe ndjenjat negative.

Shumë shpesh, ne mund të kemi ëndrra ku dikush pranë nesh është plagosur, sëmurë ose duke vdekur. Ato ëndrra shkaktojnë tmerr, megjithatë, nga pikëpamja e psikologjisë, gjithçka nuk është aq e keqe. Është thjesht frika jonë për të ardhmen dhe ndryshimet e pashmangshme që ndodhin me ata që janë pranë nesh. Nëse sheh vdekjen tënde, do të thotë se një pjesë e jush po vdes dhe qëndron në të kaluarën për të dhënë hapësirë ​​për diçka të re.

Një katastrofë ose fundi i botës

Secili prej nesh ka ëndërruar për fatkeqësitë natyrore ose të shkaktuara nga njeriu, ku ne jemi të frikësuar për jetën tonë dhe jetën e atyre që janë pranë nesh. Këto ëndrra mund të tregojnë probleme personale që kanë dalë jashtë kontrollit ose janë rezultat i ndjenjës së kërcënuar nga diçka. Natyrisht, mesazhe të vazhdueshme në media rreth katastrofave dhe akteve terroriste keqësojnë edhe situatën. Si rezultat, ne fillojmë të ndjehemi të pambrojtur në botën moderne.

Ndonjëherë kur kemi një makth, përpiqemi të bërtasim me zë, por ndjejmë se zëri na ka lënë, gjë që shkakton një frikë edhe më të madhe. Psikologët e shpjegojnë atë si paralizë gjumi. Gjatë fazës së fundit të gjumit, kohës në të cilën kemi ëndrra, truri ynë me dashje e paralizon trupin në mënyrë që të mund të qëndrojmë ende dhe të mos “jetojmë” në gjumë duke vrapuar, duke kërcyer etj. Njerëzit që kanë paralizë gjumi zakonisht zgjohen para përfundimit të fazës së fundit dhe të hyjë në një gjendje midis gjumit dhe realitetit për një periudhë të shkurtër kohore. Kjo mund të ndihet si një paaftësi për të lëvizur, për të folur, dhe në disa raste, të marrë frymë.

Pajisje ose automjete të gabuara

Image result for dreaming

Ju përpiqeni të përdorni një vegël ose pajisje dhe ajo prishet menjëherë. Për shembull, telefoni juaj nuk funksionon dhe nuk mund t’i telefononi askujt. Sipas Patricia Garfield, këto ëndrra përjetohen më shpesh nga gratë dhe simbolizojnë shqetësimet për marrëdhëniet ose humbjen e një lidhjeje emocionale me dikë.

Ëndrrat ku po përpiqeni të përdorni një automjet që nuk punon mirë ose që prishet janë brenda të njëjtës kategori. Është e mundshme që ju mungon përkrahja dhe nuk mund të përballoni një situatë të vështirë jetese me veten tuaj.

Shtatzënia

Sa e çuditshme që mund të tingëllojë, nuk janë vetëm gratë që mund të kenë ëndrra për shtatzëninë. Një emër psikolog David Bedrick thotë: “Shtatzënia simbolizon diçka të re që rritet brenda nesh.” Ju ëndërroni nën ëndërr për “lindjen” e një projekti të ri interesant krijues. Mund të jetë asgjë nga shkrimi i një libri për riparimin e një shtëpie. Është koha për të vendosur një qëllim dhe për të treguar botës se si mund të marrësh këtë rol të ri.

Nëse nuk jeni shtatzënë në jetën reale, mund të kërkoni përmbushje pasi të keni një ëndërr të tillë.

Duke u vonuar

Ëndrrat që ju keni vrapuar pas një treni të nisjes ose me vonesë për një takim të rëndësishëm mund të ndodhë mjaft shpesh. Sipas një eksperti thuhet se, ata mund të simbolizojnë frikën e humbjes së diçkaje shumë të rëndësishme në marrëdhëniet tuaja ose në edukimin e fëmijës suaj, për shembull. Nëse jeni vazhdimisht të zhytur plotësisht dhe nuk keni shumë kohë për të përmbushur gjërat në jetën reale, nënndërgjegjja juaj po sinjalizon se është koha që ju të rishikoni orarin tuaj dhe të krijoni kohë për gjëra shumë të rëndësishme.

 

 Një dhomë e panjohur

Ëndrrat për dhomat e reja kanë të bëjnë me vetëdijen. Nëse e gjeni veten në një shtëpi të panjohur në ëndrrën tuaj, kjo do të thotë që ju nuk e njihni veten mirë dhe përpiqeni të neglizhoni disa anë të karakterit tuaj. Një dhomë e veçantë e panjohur simbolizon që ju keni një talent të fshehur, aftësi ose mundësi që ju nuk e përdorni.

Një banjo është një simbol i çlirimit nga bagazhet e panevojshme. Mund të simbolizojë se është koha për të hequr qafe diçka që nuk nevojitet më. Një banjë është një simbol i pastrimit dhe kjo do të thotë që ju ndjeni nevojën për të sqaruar gjërat ose për t’i parë ato në një dritë tjetër. Një dhomë gjumi nënkupton gjërat që ju shqetësojnë në marrëdhënien tuaj romantike.

A keni përjetuar ndonjëherë ndonjë nga këto ëndrra apo a shihni zakonisht diçka të ndryshme? Ju lutemi na tregoni për këtë në komentet!

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *