4 metodat për të mos u brengsour se çfarë mendojnë të tjerët për ty

Për të shmangur këtë, këtu janë 4 metoda për t’i mos dëgjuar se çfarë  të tjerët  mendojnë per ty.

Mos prisni shumë nga të tjerët

Marrja e komplimenteve me siguri mund t’ju bëjë të ndiheni më mirë. Ju do të ndiheni të denjë dhe shumë të vlefshëm. Por, duke qenë plotësisht i varur nga të tjerët që të ju japin vlerësim, nuk është e shëndetshme.

Kur njerëzit të ndalojnë t’ju japin fjalë pozitive, ju do të ndiheni të zhgënjyer, zhvlerësuar. Kjo nuk do të ndihmojë për të rritur besimin tuaj, në vend të kësaj, ju kthen në një pëlqim njerëzish. Pra, mos e bëni atë.

Fuqia jote

Image result for your power

Kur dikush vepron padrejtësisht ndaj jush dhe ju lëndon, do të bëheni të zemëruar. Në vend që të hakmerret negativisht, është më mirë të mësosh të reagosh më pak. Mos e ulni vetveten dhe jepni fuqinë tuaj duke qenë të njëjtë si individët e tjerë.

Çfarëdo që ata bëjnë ose thotë nuk mund të përcaktojnë vlerën tuaj. Kuptojeni dhe ruani vetë respektin tuaj.

Ji i mëshirshëm

Të jesh i mëshirshëm në jetë është shumë e rëndësishme. Çdo qenie njerëzore (duke përfshirë edhe ju) ka çështje dhe dilema në jetë. Prandaj, ju duhet të dini se ata nuk janë përgjegjës për lumturinë tuaj. Pra, ndaloni shtypjen e njerëzve që ekzistojnë në jetën tuaj. Është më mirë të jesh i mëshirshëm ndaj tyre dhe t’i ndihmosh ata të zgjidhin problemet e tyre  nësee  lejojnë vetëm ata!

Kërko miratimin

Related image

Askush nuk ka fuqinë për të përcaktuar vetëvlerësimin dhe vlerën tuaj. Siç u përmend më lart, ju jeni i vetmi që mund ta bëni këtë. Mos prisni që të tjerët të jenë  tifozët tuaj. Është përgjegjësia juaj për të dhënë komplimente, inkurajim dhe miratim në jetë. Gjithsesi është jeta juaj!

“Kurrë mos u bë shumë i varur nga dikush ,sepse prapë se prapë një ditë do të ecësh vetëm dhe t’i do të jesh ai i cili duhet të i zgjedhesh vetë problemet e tua.”

Shpërndaje të inspirosh dikë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *