5 Ushqimet që dëmtojnë flokët tona

Pijet energjike

Pijet energjike jo vetëm që shkaktojnë diabet,sëmundje të zemrës dhe shumë simptoma të tjera të sëmundjeve të ndryshme po ashtu ajo është, edhe shkak I humbjes se flokëve tona.

Sheqeri

Këtë vit është zyrtarisht viti i “ndalimit të sheqerit”! Dhe flokët tuaja janë një tjetër arsye pse sheqeri dëmton shëndetin tuaj.
Është me të vërtetë shumë themelore: Proteina është shumë e rëndësishme për flokët tuaj dhe sheqeri pengon thithjen e tij.
Rri larg sheqerit të shtuar dhe ushqimeve të që kanë sheqer.

Shkuma e torteve

Kjo shkon krah për krah me sheqer, meqë buka e bardhë, ëmbëlsirat, pastat,
makaronat të bardha dhe niseshtet e tjera të rafinuara dhe të përpunuara konvertohen në sheqer,
gjë që shkakton flokët tuaj të bëhen më të hollë. Rrini larg sheqerit dhe përbërsve të tjerë të lartë përmendur.

Ushqim i Shpejtë

Ushqimi me yndyrë shndërrohet në lëkurë të yndyrshme, duke përfshirë këtu edhe kokën tuaj.
Meqë poret e këmbëve të tua janë të bllokuara, humbja e flokëve mund të ndodhë shumë lehtë.
Hamburgerët, patatet e skuqura, dhe gishtat e pulës janë disa nga ushqimet më të këqia për rritjen e flokëve.

Alkooli

Alkooli ngadalëson nivelet e zinkut në trupin tuaj, i cili është një mineral i nevojshëm për flokë dhe rritje të shëndetshme.
Ajo gjithashtu dehatron flokët tuaj, duke i bërë ato më të brishta dhe duke rritur shanset për prishje të flokëve.

Nëse dikush ka problem me rënjen e flokëve, rekomandojani këtë artikull!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *