Disa fakte misterioze rreth marihuanës

42% e njerëzve në SHBA kanë provuar marihuanë të paktën një herë.

Studim pas studimi thuhet se marihuana është më pak e dëmshme se alkooli dhe duhani.

Marihuana ka qenë e ligjshme për përdorim personal në Alaska që nga viti 1975, dhe është ende e ligjshme sot.

Mbi 800,000 njerëz janë arrestuar për marihuanë në SHBA çdo vit.

Marihuana është e ligjshme dhe as nuk klasifikohet si një ilaç në Korenë e Veriut.

Përdorimi i parë i regjistruar i marihuanës ishte në Kinë, mbi 4700 vjet më parë.

Në Butan, marihuana u përdor vetëm ndonjëherë për të ushqyer derrat.

789 gram marihuanë 2,700 vjeçare u gjetën në një varrezë kineze në vitin 2008.

Në Indi, nuk është e pazakontë të konsumohet marihuana në formë milkshaki.

Gjëja e parë e blerë dhe shitur në internet ishte një qese marihuane rreth vitit 1971.

Bob Marley u varros me kitarën e tij të kuqe Gibson, një Bibël të hapur për Psalmet 23 dhe një tufë marihuane.

Vetëm rreth 1% deri në 5% e përdoruesve të marihuanës përfundojnë në zhvillimin e psikozës.

Denver, Kolorado, ka më shumë dispansera marihuanë sesa dyqanet e pijeve alkoolike ose shkollat publike.

Marihuana përthith rrezatim bërthamor. Në 1998, Instituti i Bastit të Ukrainës mbolli marijuanën industriale për të ndihmuar në largimin e ndotësve në tokën afër Çernobilit.

Shkencëtarët zbuluan gjurmët e kanabisit në tuba që gjendeshin në kopshtin Ëilliam Shakespeare.

Më shumë adoleshentë të SHBA pijnë duhanpirjen e marihuanës sesa cigareve.

35% e turistëve që vijnë në Amsterdam gjithashtu vizitojnë një kafene për të blerë marihuanë gjatë qëndrimit të tyre.

Vetëm rreth 9% e përdoruesve të marijuanës bëhen klinikisht të varur, sipas një studimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *