Pse disa njerëz nuk mund ta gjejnë dashurinë ?

Ju e idealizoni marrëdhënien.

Related image

Gjithkush ka idenë e vet për lidhjen e përsosur, dikush mund të ketë qenë i frymëzuar nga një film romantik dhe dikush tjetër mund të frymëzohet nga një libër. Por ëndrra që njerëzit kanë është kjo, t’i bëni këto histori dashurie të vërteta.

Çfarë duhet të bëni: Ju duhet të kuptoni se partneri juaj është një person i vërtetë, jo një karakter nga një libër. Pra, kur i vëzhgojnë ata në marrëdhënie, kuptojnë se ata mund të kenë gabimet e tyre njësoj si dikush tjetër.

Ju nuk keni respekt për veten.

Respektimi i vetes dhe njerëzve të tjerë është baza e çdo marrëdhënieje, duke përfshirë edhe llojin romantik. A mund ta doni vërtet një person që nuk e respekton veten? Kjo lidhje ka të ngjarë të bazohet në ndjenjat e fajit dhe nuk do të bëjë asgjë të mirë për të dy partnerët.

Çfarë duhet të bëni: Në fillim, ju duhet të gjeni vetë mbështetjen tuaj të brendshme për të ndihmuar veten kur jeni i pikëlluar dhe në depresion. Mos lejoni që dikush t’ju bëjë të dyshoni në rëndësinë tuaj.

Ju shkelni hapësirën private të njerëzve të tjerë.

Image result for space relationship

Ekziston një mendim se teknikat e manipulimit mund të ndihmojnë në rregullimin e një marrëdhënieje. Por askush nuk i pëlqen të manipulohet, apo edhe më keq, kur dikush përpiqet të na ndryshojë.

Çfarë duhet të bëni: Në çdo marrëdhënie, duhet të veproni brenda kufijve të caktuar. Nëse nuk ju pëlqen sjellja e partnerit tuaj dhe ata e dinë për të, por ende nuk duan të ndryshojnë asgjë, ju duhet të bëni një zgjedhje: të qëndroni me ta ose të largoheni. Ndryshimi i një personi që nuk dëshiron të ndryshojë është i pamundur.

Nuk mund të falësh.

Gjithkush bën gabime, dhe ju ndoshta keni shumë. Por ndonjëherë, kur bëni një gabim, nuk mund ta fitosh besimin, edhe kur je plotësisht i sigurt se kjo nuk do të ndodhë kurrë më. Shpesh, ne jemi shumë të rreptë kur gjykojmë njerëz të tjerë dhe jo aq të rreptë kur vlerësojmë veten.

Çfarë të bëni: Mos u përpiqni të prisni veten të pranoni gjëra me të cilat nuk jeni dakord, por në të njëjtën kohë mund të jetë e dobishme të mos mbani gjykim. Edhe nëse ndiheni shumë të ofenduar nga ajo që ka bërë personi tjetër, nëse jeni të investuar në marrëdhënie, le të provohen përsëri. Jepu atyre një mundësi tjetër.

Ju nuk jeni gati për një marrëdhënie.

Related image

Ne jemi mësuar për të trajtuar dashurinë si lumturi .Ndonjëherë, është më e rëndësishme për njerëzit që të merren me shqetësime më të mëdha përpara se të krijojnë një marrëdhënie.

Çfarë duhet të bëni: Ndonjëherë ju duhet të jeni vetëm për të qenë në gjendje të rregulloni çdo gjë që është e gabuar dhe të gjeni lumturi, veçanërisht përpara se të filloni përsëri një marrëdhënie. Kjo nganjëherë mund të jetë më mirë se t’i përkulësh shpatullës së dikujt kur ke një kohë të vështirë. Kjo është mënyra se si e zhvilloni vullnetin tuaj.

Ju jeni fiksuar në veten tuaj.

Njerëzit që janë egoistë besohet të jenë një nga arsyet kryesore pse njerëzit shpërbëhen. Nëse një person mendon vetëm për veten dhe nevojat e veta, kjo vërtet mund ta vrasë dashurinë mes tyre dhe partnerit të tyre. Edhe nëse ky person mendon se po bëjnë diçka për të mirën e duetit.

Çfarë duhet të bëni: Njerëzit egoistë duhet të kuptojnë se bota nuk sillet rreth tyre, veçanërisht nëse ata duan një marrëdhënie të suksesshme.

Po ju çfarë mendoni se i pengon njerëzit të gjejnë një partner?

Shpërndaje me mikun!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *