Si t’i përgjigjeni pyetjeve të turpshme?

Pse njerëzit bëjnë pyetje personale?
Ka shumë arsye pse njerëzit kërkojnë pyetje të turpshme. Shumë herë anëtarët e familjes ndihen të detyruar të njohin gjërat e kësaj natyre. Gjatë pushimeve, pothuajse mund të jeni të sigurtë se pyetjet personale do të jenë pjesë e orarit.

Ju gjithmonë mund të refuzoni të përgjigjeni, por kjo mund të duket e pasjellshme. Nëse je inteligjent, mund të gjesh një mënyrë për t’u përgjigjur dhe të mos ndihesh kështu i shkelur. Në fund të fundit, familja dhe miqtë ju duan dhe ju nuk dëshironi të shkaktoni një skenë apo të dëmtoni ndjenjat e dikujt, apo jo?

Këtu janë mënyrat që mund t’i bëni gjërat në mënyrën “e bukur”.

Çka nëse dikush ju pyet pyetje të pakëndshme? Veprimet e mëposhtme mund të jenë shumë të dobishme:

Ndryshoni temën.
Jepni një përgjigje të shkurtër.
Refuzoni të përgjigjeni.

Shumë shpesh, injorimi i një pyetjeje do të jetë e mjaftueshme për ta bërë bashkëbiseduesin tuaj të kuptojë se është e turpshme për ju. Ndryshimi i temës dhe dhënia e një përgjigje të shkurtër është gjithashtu një sinjal i mirë që nuk ju pëlqen.
Megjithatë, nëse bashkëbiseduesi juaj këmbëngul në përgjigjen, thjesht mund të thuash: “Nuk dua të flas për të, të ndryshojmë temën”. Është shumë më mirë sesa të zemërohesh, nervoz dhe i inatosur për temën që nuk bën të flitet.

Pyetjet personale mund të jenë disi të vështira. Megjithatë, ka mënyra për t’i bërë këto pyetje nga pikëpamja intelektuale dhe për të krijuar një ambient të rehatshëm për të gjithë.
Disa thonë se është e vrazhdë të bëhen pyetje personale dhe kjo mund të jetë. Ka rrethana që kërkojnë të bëjnë një pyetje personale apo raste kur është e rëndësishme të merren informacione të tilla si kjo.

Pyetjet përcaktuan rrjedhën e bisedës. Të mësuarit për t’i pyetur në mënyrë korrekte do të thotë të bëhesh një bashkëbisedues i mirë që tërheq njerëz të tjerë. A jeni ndjerë ndonjëherë të turpshëm për shkak të pyetjeve të vështira?

Ne shpresojm se kjo do ju ndihmoj për të u nxjerur nga kësoj situata të tilla, të tjerët do ta dinë që janë duke shkuar shumë larg dhe herët apo vonë do të ndalën. Është në rregull të vendosni të drejtat e juaja. Vetëm mos harroni të jeni të mirë, të sjellshëm, dhe mbi të gjitha, përdorni inteligjencën tuaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *