Disa fakte interesante që nuk i keni ditur për Anjshtajnin

 1. Albert Ajnshtajni e konsideroi veten agnostik, jo ateist.
 2. Ajnshtajni ishte një nxënës i ngadalshëm si një fëmijë dhe fliste shumë ngadalë.
 3. Patologu që e bëri autopsinë e trupit Ajnshtajn vodhi trurin e tij dhe e mbajti atë në një kavanoz për 20 vjet.
 4. Ajnshtajni dështoi në provimin e pranimit të tij në universitet dhe duhej të riaplikonte një vit më vonë.
 5. Ajnshtajni ishte i famshëm si një  njeri me probleme të  kujtesës. Nuk mbante mend emrat, datat dhe numrat e telefonit
 6. .Image result for albert einstein
 7. Fiziku austriak Friedrich Hasenohrl publikoi ekuacionin bazë E = mc2 një vit para se Ajnshtajni të bënte.
 8. Sytë e Albert Einstein mbesin në një kuti të sigurtë në NYC.
 9. Yoda, nga Star Wars, u modelua pas shfaqjes së Albert Ajnshtajnit.
 10. Albert Ajnshtajni nuk kishte asnjë veturë dhe gjithashtu nuk mësoi si të ngiste.
 11. Albert Einstein nuk i pëlqente të vishte  çorape.
 12. Truri i Albert Einstein kishte një karakteristikë të ndryshme që  rreth 15% truri I tij ishte me i madh se tek të  tjerët.
 13. Galileo Galilei ishte shkencëtari më i preferuar i Albert Einshtajnit.
 14. Image result for albert einstein
 15. Albert Ajnshtajni  denoncoi ndarjen e qifteve, duke e quajtur atë një “sëmundje të njerëzve të bardhë” dhe ka punuar kundër racizmit në Amerikë.
 16. Albert Ajnshtajni ishte midis+ 5,000  njerëzve që nënshkruan një peticion për të përmbysur ndalimin e Gjermanisë ndaj Homoseksualitetit.
 17. Disa zyrtarë amerikanë, si drejtori i FBI-së J. Edgar Hoover, mendonin se Albert Ajnshtajni  ishte një spiun sovjetik.
 18. Image result for albert einstein
 19. Albert Eninstei  tradhtoi gruan e tij, i mposhti arritjet e saj shkencore dhe refuzoi të ndihmonten atë  rreth shtëpisë dhe e bëri atë të nënshkruante një kontratë në të cilën ajo do të pajtohej të dilte nga shtëpia .
 20. Megjithëse ai ishte një pacifist i përkushtuar, Ajnshtajni i shkroi një letër presidentit Roosevelt, duke i kërkuar atij që të japë përparësi për zhvillimin e një arme atomike përpara Gjermanisë naziste.
 21. Kur Albert Ajnshtajni publikoi Teorinë e tij të Relativitetit të Përgjithshëm, Neë  York Times dërgoi korrespondentin e tyre për të intervistuar atë.
 22. Fjalët e fundit të Albert Ajnshtajnit u folën në gjermanisht tek një infermiere që nuk fliste gjermanisht dhe humbi përgjithmonë.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *