5 gjëra që ndodhin në një marrëdhënie të sinqertë

Ju jeni të rritur emocionalisht dhe shpirtërisht.

Kur je në një marrëdhënie , ti mëson gjëra shumë për veten. Ju rriteni së bashku në shumë aspekte. Ju e pasuroni njëri-tjetrin. Ju e mbështesin njëri-tjetrin në karrierë, në probleme, në shëndet, në seksualitet dhe në aspekte të tjera të jetës. Si individë që lulëzoni, dhe së bashku ju jeni një ekip dhe si tillë ju bashkëveproni mes vete.

Jeni të besueshëm.

Image result for relationship

Besimi është nënvlerësuar në marrëdhënie kohët e fundit. Është një komponent që lidh partneritetin. Sapo ta humbni besimin e partnerit , është e vështirë të kthehet prapë. Guximi dhe forca duhen të jenë të papërpunuara. Duke i ekspozuar të gjithë njëri-tjetrit, ju jeni të lirë nga pritjet, supozimet dhe zhgënjimet. Nuk ka asnjë axhendë të fshehtë. Ju mund të tregoni pjesët e forta dhe të dobëta dhe akoma të doni nga partneri juaj.

Në një marrëdhënie të ndershme, nuk ka kritika, sepse ju jeni të dy të hapur për çfarëdo që të ndodhë. Kjo bëhet pjesë e tërheqjes. Nuk bazohet në bashkëvarësi, por në admirimin e forcës dhe kurajon. Nganjëherë, jeta është një udhëtim i sfidave dhe rrethanave të vështira, por së bashku ju e bëni atë.

Ju harroni më lehtë.

Nuk ka marrëdhënie të përsosur, sepse ne jemi njerëz të papërsosur. Ne të  gjithë bëjmë gabime. Ju do të keni ditë të këqija. Ju do të diskutoni dhe nuk pajtoheni për shumë gjëra, por ju nuk grindeni. Ju e kaloni atë dhe shkoni te çështja tjetër. Ju mësoni se mbajtja e zemërimit është destruktive, kështu që ju largoheni nga ajo duke i lënë gjërat të shkojnë. Falja ngurtëson partneritetin. Ju mësoni artin e rënë dakord të mos pajtoheni duke mbështetur ende tjetrën. Siç citon Martin Luther King Jr., “Falja nuk është një akt i rastësishëm, është një qëndrim i vazhdueshëm”.

Vlersimi i vetes është më i fortë.

Image result for relationship

Ju të dy mund të pranoni dobësitë tuaja dhe ta doni njëri-tjetrin pa gjykim.Kur një person ka vetëbesim shumë të ulët, nuk ka rëndësi se sa i përmbushur ai shfaqet,një person i tillë varet nga të gjithë dhe gjithçka për të ushqyer egon e tij.Një ndjenjë e shëndoshë për vetëvlerësim na pajis me aftësinë për të dhënë. Deri në atë masë që ne nuk na pëlqen. Sa më shumë vetëvlerësim që kemi, aq më mirë është për ne.

Kur jemi në një marrëdhënie të sinqert, ndihemi mirë për veten. Ne mund ta transformojmë dhe ta kapërcejmë dashurinë për veten tonë, sepse ne jemi duke qëndruar emocionalisht.

Mësoni që të komunikoni më lehtë me të tjerët

Related image

Në këtë epokë të re të vetëpromovimit, duket se komunikimi nuk është gjithnjë i disponueshëm. Shumica e njerëzve e vënë veten atje në mediat sociale, pa marrë parasysh ndjenjat e partnerit të tyre. Por, marrëdhëniet e shëndetshme dashamirëse kuptojnë dhe e strehojnë njëri-tjetrin.

Ata afirmojnë njëri-tjetrin për të përmbushur nevojat e tyre. Marrëdhëniet e sinqerta dhe të dashura mësojnë nga njëri-tjetri. Ata mësojnë perspektiva të reja, ndajnë qëllimet dhe arrijnë sukses sepse janë një ekip. Ata rriten përmes ndryshimeve. Ata, ndajnë, mbështesin dhe mbi të gjitha ofrojnë një strehë të sigurt për shpirtrat e tyre për të kapërcyer. Nuk ka asgjë më të bukur se autenticiteti nga partneri juaj i cili është edhe shoku më i mirë.

Shpërndaje me partnerin!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *