Si ta ndaloni xhelozinë ndaj të tjerëve?

1.Trajtimi i xhelozisë në afatin e shkurtër

Merrni pak frymë thellë kur filloni të ndiheni xheloz. Ndoshta e sheh të dashurin tënd duke biseduar me një vajzë tjetër. Në vend që të shfryeni tek ai, qetësoni veten në vend. Merrni frymë thellë me hundë për pesë sekonda, dhe pastaj nxirreni jashtë ngadalë përmes gojës. Bëni këtë derisa të ndjeheni të qetë.

2.Qëndro larg nga mediat sociale.

Mediat sociale vërshojnë me imazhe të njerëzve që ndajnë fragmente të jetës së tyre që mund të nxisin xhelozinë tuaj. Por, ajo që nuk mund të dini është vajza që vazhdimisht vendos fotot e luleve të dashurit e saj ndoshta,mund të jetë e pakënaqur në marrëdhënien e saj. Njerëzit kanë tendencë vetëm të postojnë gjëra që i tregojnë ato në një dritë pozitive, kështu që qëndroni jashtë mediave sociale derisa po e tejkaloni xhelozinë tuaj.

 3.Shmangni kritikimin ose përdorimin e sarkazmës.

Kur ndihesh xheloz, mund të përdorësh thirrje të pa menduara ose të përpiqesh të zvogëlosh arritjet e të tjerëve.

Megjithatë, kjo tregon vetëm pasigurinë tuaj dhe i bën të tjerët të ndihen keq. Në vend që të jeni negativ, mbani komentet tuaja për veten ose komplimentoni ato.

4.Rrëfeni ndjenjat tuaja nëse personi është i afërt me ju.

BM4M8F Moody woman

Nëse je shumë xheloz për një vëlla, shokun më të mirë, ose persona të tjerë të rëndësishëm, dhe keni qenë për vite, thojani atyre.

Për shembull, mund të thuash, “Motër, e di që kam qenë pak e vrazhdë për një kohë. Unë kam qenë kaq xheloze për ty sepse ndihem sikur po jetoni ëndrrën time. Unë e di se nuk është faji juaj, dhe unë dëshiroj që të ndihesh në këtë mënyrë. ”

5.Përqendrohuni në atë që keni të përbashkët me personin që je xheloz.

Zbuloni xhelozinë tuaj duke shikuar ngjashmëritë që ju dhe personi që ju zili e ndajnë. Sa më shumë që të dy jeni njësoj, aq më pak duhet të ndiheni xheloz!

Për shembull, ndoshta je xheloz për të afërmin sepse ata kanë një makinë të këndshme. Por mos harroni se dy prej jush jetojnë në të njëjtën lagje dhe ndoshta kanë shtëpi të ngjashme. Ndoshta keni shkuar në të njëjtën shkollë dhe keni miq të përbashkët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *