Si të ndaloni egoizmin e tepëruar në perosnalitetin tuaj?

Mbani në mend se egoizmi mund të shfaqet gjithashtu duke mos dashur të heqë dorë nga koha juaj. Disa njerëz janë bujarë me zotërimet e tyre, por jo me kohën e tyre.

Ndryshimi i perspektivës suaj.

Praktikoni vendosjen tuaj të fundit. Nëse je një person egoist, atëherë shanset janë që gjithmonë të kërkoni së pari.

Ju duhet ta ndryshoni atë sa më shpejt që të jetë e mundur nëse doni të filloni të jetoni një jetë të mbushur me gëzim dhe pa egoizëm. Mos jini personi i cili gjithmonë mendon për vete, dhe se duhet të marrë gjithçka në fillim; mos harroni se njerëzit e tjerë janë aq të veçantë sa ju jeni, dhe se njerëzit e tjerë meritojnë të marrin atë që duan.

Vendoseni veten në këpucët e dikujt tjetër.

Konsideroni se si nëna, miku juaj, shefi juaj ose personi i rastësishëm në rrugë mund të ndihen para se të veproni dhe mund të gjeni se bota nuk është aq e prerë sa mendoni se ishte. Sa më shumë që praktikoni ndjeshmëri dhe pyesni se çfarë po kalojnë njerëzit e tjerë, aq më shpejt do të jeni në gjendje të hiqni dorë nga egoizmi juaj.

Mos harroni se nuk jeni më i rëndësishëm se kushdo tjetër.

Njerëzit egoist vazhdimisht mendojnë se ata janë qendra e universit dhe se bota duhet të rrotullohet rreth tyre. Epo, duhet të heqësh atë mendim si një zakon i keq. Praktika të jesh i përulur dhe modest. Bota është një vend i madh dhe absolutisht mahnitës dhe ju jeni vetëm një pjesë e vogël e saj. Mos mendoni se ju e meritoni disi më shumë se njerëzit e tjerë sepse jeni “ju”.

Mos lejoni që e kaluara juaj të diktojë të ardhmen tuaj.

Ndoshta të gjithë miqtë, bashkëpunëtorët dhe fqinjët mendojnë për ty si personi më egoist në botë.

Ju mund ta keni të vështirë të dilni nga ai model ose të keni njerëz që ju shohin si diçka tjetër nga ajo që ju prisnin. E pra, mos lejoni që të mendoni në këtë mënyrë dhe të mësoni të ecni përpara dhe të bëheni një person i ri. Sigurisht, njerëz të tjerë që ju njohin mund të habiten që jeni vetëmohues ose se keni ndalur të obsesoni mbi veten tuaj,kjo ju jep gjithë më shumë arsye për të vazhduar të jeni një person altruist.

Pyesni veten për atë që doni ndaj asaj që ju nevojitet.

Njerëzit egoist gjithmonë e përsërisin atë fjalë si për shembull, “Dua, dua, dua …” duke menduar se gjithçka në botë duhet të jetë e tyre dhe se ata duhet të meritojnë çdo gjë që ata ëndërrojnë. Ndaloni dhe pyesni veten nëse keni nevojë me të vërtetë  për këto që je duke i dëshiruar , ose nëse ju me të vërtetë keni nevojë për të zgjedhur filmin ose restorantin kur ishit të varur me partnerin tuaj. Nëse gërmoni shumë thellë, do të gjeni se shumica e gjërave që keni menduar se ishin absolutisht të nevojshme ishin në të vërtetë shumë të lehtë për të jetuar pa to.

Cila është arsyeja kryesore që njerëzit egoist ndërpresin të tjerët?Ndani mendimin tuaj me ne përmes komenteve më poshtë.

Ata mbajn në mend diçka që nuk mund të presin.

Ata besojnë se ajo që ata kanë për të thënë është më e rëndësishmja.

Ata janë të stresuar.

Ata nuk kanë mësuar të bëjnë kompromis.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *