Disa hapa të thjeshta për të zbuluar talentet tuaja

A kam ndonjë talent? ” Po nëse nuk po bëj atë që është e drejtë për mua? ”.

Pyetjet e këtij lloji kalojnë nëpër mendjet e mijëra njerëzve në mbarë botën pavarësisht nga mosha e tyre. Nëse je një prej atyre njerëzve, ndoshta është koha për të marrë një pushim dhe për të gjetur se kush jeni me të vërtetë.

Për t’ju ndihmuar, këtu është një udhëzues hap pas hapi për t’ju ndihmuar të zbuloni se ku gjenden talentet tuaja të vërteta.

Hapi 1: Kujtoni të gjitha ëndrrat tuaja

Image result for DREAMING FUTURE

Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të kujtojnë të gjitha ëndrrat e vërteta që keni pasur gjatë gjithë jetës suaj, pra që nga fëmijëria deri në shkollën tuaj dhe vitet e kolegjit dhe më në fund si një i rritur. Shkruajini ato.

Hapi 2: Çfarë ju pëlqeu të bëni?

Shënoni çdo aktivitet apo hobi që ju jeni gëzuar duke i bërë në të kaluarën. Çfarë ju pëlqeu të bëni kur ishit fëmijë, ose adoleshent dhe si i rritur? Çfarë gëzoni tani?

Hapi 3: Largohuni nga ajo që nuk keni nevojë

Related image

Shikoni gjithçka që keni shkruar deri më tani. Mendoni shumë për secilën nga ëndrrat tuaja dhe shihni se cilat janë ende të shkaktuara nga një reagim emocional. Tani imagjinoni veten në ato role. Çfarë do të bënit në këtë moment nëse do të ishit në atë rol? Si ndihesh?

Kushtoj vëmendje se sa i fortë reagimi juaj emocional është të imagjinoni veten në role të ndryshme.

Hapi 4: Grupimi i gjërave së bashku

Pra, tani ju keni një listë të qëllimeve tuaja reale, të lindura për jetën. Shikoni listën me kujdes dhe pyesni veten , cila nga ëndrrat e mia mund të ja vlejnë bashkë? Cilat janë të ndërlidhura ose në thelb shumë të ngjashme?

Hapi 5: Kërkoni një prizë për talentet tuaja

Mendoni dhe pastaj shkruani të gjitha mundësitë për realizimin e ëndrrave tuaja në jetën reale. Çfarë aktivitetesh përfshin? A kanë ëndrrat dhe talentet tuaja më shumë se një fushë veprimtarie apo profesioni? Më shumë ide që keni përfituar nga këto ide, aq më mirë.

Hapi 6: Përcaktoni qëllimin e jetës suaj

Image result for DREAMING FUTURE

Pra, tani që keni listën tuaj të mundshme për ëndrrat dhe talentet tuaja, vlerësoni çdo skenar në një shkallë prej 1 deri në 10 – nga më së paku në idenë më tërheqëse.

Tani duhet të jetë e qartë se çfarë drejtimi konkret duhet të bëni për të arritur atë që me të vërtetë ju intereson. Nëse mund të arrish atje, mund të jesh i sigurt se arritja e kësaj ëndrre do të të sjellë lumturi të vërtetë në jetë. Sepse sigurisht, kur e dini se ku gjenden talentet tuaja të vërteta dhe keni mundësi t’i realizoni ato, do të ndiheni më të sigurt dhe entuziast.

Shpërndaje me të tjerët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *