Fakte që duhet t’i dini rreth abortimit

Rreth 1.2 milion gra  në botë kryejnë një abortim.

Në qytetin Neë York-ut  37% e grave përfundojnë në abort.

Çdo vit, rreth një milion fetusë të vajzave abortohen dhe dhjetëra mijëra foshnje braktisen në Kinë për shkak të politikës që kanë , për vetëm një fëmijë në një familje.

Abortimi i fëmijës për shkak të gjinisë së saj është e ligjshme në Suedi.

Ndërmjet 100,000 dhe 500,000  aborte në vit vazhdojnë të kryhen në Indi vetëm për shkak se fetusi është  një  femër.

Mbi 90% e grave që mësojnë se fëmija tyre është me sindromën Down,  kanë zgjedhur abortin për femijën e tyre që kanë mbajtur.

Image result for abortion

Nëna e Frank Sinatrës drejtoi një biznes aborti të paligjshëm në shtëpinë e saj.

Islami lejon abortin nëse shtatzënia është një kërcënim për jetën e gruas .

Në janar të vitit 2000, për shkak të një gabimi kompjuterik, rezultatet e testimit të gabuar të  sëmundjës sindromi doën u dërguan në 154 gra shtatzëna dhe u kryen dy aborte.

Shumica e grave që kërkojnë abort nuk janë adoleshentë: 58% të grave  janë 20 vjeç.

40% e të miturve që kanë një raport të abortit,nuk i tregojnë prindërve të tyrë për  atë abortë.

70,000 gra në mbarë botën vdesin çdo vit nga abortet në rrugë.

Qyteti i Vatikanit është një nga gjashtë vendet në mbarë botën që ndalon plotësisht abortin, edhe nëse jeta e nënës është në rrezik.

Nga 56 milion abortet që ndodhin në mbarë botën çdo vit, 45% nuk konsiderohen të sigurta nga standardet e OBSH-së.

Related image

Shumica e grave që kryejn aborte nuk pendohen për zgjedhjen e tyre.

Në fakt, disa gra që kryejn aborte janë ato gra që më së shumti duan një fëijë.

Në shumicën e rasteve, fetusët nuk ndjejnë dhimbje gjatë abortit.

Qasja në abortin e sigurt dhe ligjor është në fakt një çështje e shëndetit publik.

Përafërsisht 1/4 e grave amerikane kanë pasur një abort deri në moshën 45 vjeç.

Në mbarë botën, rreth 1\4 grave  shtatëzëna përfundojnë me abortë , gati gjysma janë të paligjshme.

Shpërndaje të informosh dikë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *